I det strategiska tärningsspelet Pickomino gäller det att hjälpa hungriga fåglar att få maskar genom att samla så många poäng som möjligt i varje omgång för att vinna över upp till tre motståndare.

I Pickomino gäller det att hjälpa hungriga fåglar att samla maskar. Detta gör man genom att slå med tärningarna och samla så många poäng (prickar på tärningen) som möjligt. Poängen byter man sedan till maskar som finns på kort ovanför spelplanen. Ju fler poäng man lyckas samla, desto fler maskar innehåller korten. Den som har flest maskar när alla kort är slut vinner.
Man får bara välja varje antal prickar på tärningen en gång i varje omgång, och dessutom måste man ha valt maskarna på tärningen. Lyckas man inte med detta går turen över till motståndaren och ett av korten med maskar försvinner. Lyckas man samla samma antal poäng som finns på ett av motståndarens kort kan man ta det istället för ett av de gemensamma korten. Det här är ett kul inslag i spelet, kanske speciellt tilltalande för lite äldre barn och vuxna. I Pickomino är det inte bara är turen som gör om man vinner, utan ett visst mått av strategiskt tänkande underlättar.

Pickomino

I huvudmenyn går det att välja att starta ett nytt spel, göra olika inställningar, få information om spelreglerna och att koppla spelet till Game Center. Om man använder sig av Game Center går det att samla olika priser, vilket förlänger spelets hållbarhet.

ANNONS:

Pickomino

I inställningarna går det att slå av och på bakgrundsmusik och ljudeffekter, välja hastighet på tärningarna, samt att man kan slå tärningarna genom att skaka på sin enhet. När man startar ett nytt spel går det att välja upp till tre motståndare som kan vara antingen enheten eller andra personer. Det går alltså bra att spela själv mot enheten om man vill det. Det går också att spela mot upp till sex online-motståndare eller via Game Center. Hela spelet och instruktioner är på engelska så det kan krävas hjälp av en vuxen för att komma igång och förklara reglerna. När man väl har förstått spelidén så krävs det inte att man kan läsa för att kunna spela.

Pickomino

Jag har testat Pickomino tillsammans med mina barn som är 9 och 11 år och vi gillar spelet allihop. Det är inte särskilt komplicerade regler, vilket gör att det fungerar mycket bra för barn och vuxna att spela tillsammans. Spelet kräver ett visst mått av taktik för att lyckas vinna, och är inte helt beroende av slumpen, vilket är utmanande och kul. Ännu bättre och mer barnvänligt skulle det såklart vara med en svensk översättning.

Vi rekommenderar Pickomino till spelsugna barn (och vuxna) från 7 år och ger det en 4:a i betyg.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 29 okt 2018
 •   10 kr 25 okt 2018
 •   30 kr 18 jun 2018
 •   10 kr 14 jun 2018
 •   20 kr 5 feb 2018
 •   10 kr 31 jan 2018
 •   20 kr 30 okt 2017
 •   10 kr 26 okt 2017
 •   20 kr 6 jun 2017
 •   10 kr 2 jun 2017
 •   20 kr 4 maj 2017

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *