I Piiig Talk från företaget Piiig kan man använda sin mobiltelefon och/eller surfplatta som walkie-talkie och prata med en vän som är uppkopplad på samma lokala nätverk. Är man själv kan man tala in ett meddelande och e-posta det till en vän, eller tala med två låtsasfigurer i appen.

Piiig Talk är en kul och annorlunda app som är lättanvänd med få inställningsmöjligheter. När man startar appen visas en bild på en walkie-talkie med en ratt som kan ställas in i fyra lägen: två bilder på en flicka och en pojke, en bild på två barn och ett brev. Under ratten finns en knapp som man håller inne för att prata i walkie-talkien. Detta kan antingen ske ”live” när man pratar med någon annan som använder appen på en annan enhet på samma nätverk, eller som ett meddelande som spelas in och skickas med e-post.

piiig-talk-kompis

För att prata med någon annan ställer man ratten i läget med två barn. Här har en del av de barn som provat upplevt att man måste vara ganska snabb för att få det att fungera. Dröjer man för länge så kommer det nämligen upp ett meddelande som frågar om man vill tipsa en kompis om appen. Denna ruta har ett barnlås, men är ändå ganska störande och kunde med fördel tas bort helt.

ANNONS:

Piiig Talk

Om man är själv kan man låstasprata med en av de två tecknade figurerna. Man ställer då ratten på en av figurerna och pratar samtidigt som man trycker på talknappen. Det man säger spelas in och läses upp med förvrängd röst och den tecknade figuren svarar därefter osv. Med hjälp av Piiig Talk kan man därmed träna turtagning, samarbete och att prata och lyssna på varandra, både ensam och tillsammans med andra.

Om man vill skicka ett röstmeddelande till en annan person kan man ställa ratten i e-postläget (brevet) och tala in ett meddelande. Därefter fyller man i avsändare och den e-postadress man vill skicka till. För att skicka e-postmeddelandet håller man inne skickaknappen i tre sekunder. Här hade jag önskat ett bättre barnlås för att undvika att skicka meddelanden av misstag samt möjligheten att i förväg ställa in godkända e-postadresser som barnen kan använda. Jag skulle också gärna se att funktionen kunde stängas av helt om man inte vill använda den. Mottagaren får ett e-postmeddelande med en länk till utvecklarens hemsida där meddelandet kan avlyssnas.

Piiig Talk

Piiig Talk

Piiig Talk har inga köp i appen eller reklam från tredje part. På förstasidan finns det en extern länk med barnlås som går till utvecklarens appar i App Store. Appen innehåller enkla instruktioner där det visas var man ska trycka. Utöver det låsasprat man får när man pratar med de tecknade figurerna och klickljud vid val av funktion innehåller Piiig Talk inget tal eller musik.

Jag har provat appen tillsammans med mina barn 7 och 10 år. Barnen tyckte att det var kul och lite annorlunda att kunna använda mobiltelefon och surfplattan som walkie-talkies, men appen har inte blivit en favorit hos oss och har inte haft så lång hållbarhet. Mina barn fastnade främst för att kunna prata med varandra och de andra delarna upplevde de som barnsliga. Jag tror att de funktionerna tilltalar lite yngre barn mer. Flera andra av redaktionens barn mellan 4 och 8 år har provat appen och flera gillar den, även om den upplevs som lite svåranvänd främst eftersom den ibland hoppar ur läget där man pratar med varandra. Ibland spelas inte heller hela meddelandet upp.

Jag ger Piiig Talk betyget tre av fem och rekommenderar den till barn mellan 4 och 6 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *