Pippi Långstrumps Memo innehåller sex memoryvarianter i olika svårighetsgrader för en eller två spelare.

Filimundus, som också gjort Pettsons Memo och Pettsons Pussel, har återigen lyckats med en rolig memo-app där svårighetsgraden kan ställas in så att både äldre och yngre barn har behållning av appen. Här finns sex olika spellägen och tre olika svårighetsgrader (lätt, medel, svår).

ANNONS:

Pippi Långstrump

Pippi Långstrump

I Pippi Långstrumps Memo kan man välja mellan följande spel:

  • Figur-memo (para ihop likadana kort)
  • Söderhavs-memo (para ihop likadana kort, med Söderhavstema)
  • Antals-memo (para ihop sifferkorten med de kort som föreställer rätt antal saker)
  • Funktions-memo (para ihop saker efter funktion, t. ex hammare och spik)
  • Ljud-memo (para ihop bild och ljud)
  • Minnes-memo (spela memory på tid)

Alla spelen utom minnes-memot går att spela både ensam, mot en vän eller mot en robot. Minnes-memot spelar man på tid och försöker slå din tidigare poäng.

Här tränar man både minne och matte och de olika svårighetsgraderna gör att appen passar alla barn i familjen. Roboten är en lagom svår motståndare som inte alltid väljer rätt kort. Positivt är också att det finns en räknare som visar hur många par man tagit.

Pippi Långstrump

Vi spelade appen på iPhone, och där var bilderna i antals-memot en aning för plottriga. Barnen tycker att det är svårt att se om det är åtta eller nio saker på bilden. Här är det dock en fördel att korten inte vänds tillbaka förrän man klickar på nästa kort (något som snarare skapade irritation hos de yngre barnen i de övriga spelen). Man hinner kika närmare på kortet och räkna antalet om man har ro till det.

Som belöning för avklarad nivå får man stjärnor och en fanfar. Appen innehåller inget tal.

En skillnad från Pettsons Memo är att huvudmenyn är lite tydligare upplagd. Man väljer spel först spel och sedan svårighetsgrad, varefter spelet startar automatiskt. Vill man ändra antalet spelare måste man dock komma ihåg att göra det innan man väljer svårighetsgrad.

I hörnet av startsidan ligger en länk till andra appar från Filimundus. Jag hade gärna sett ett barnlås på den knappen eller ännu hellre att den lagts på infosidan där barnen inte kan komma åt den av misstag. I övrigt innehåller appen ingen reklam och har inga i-app-köp.

Pippis Memo är en bra och rolig app som kan användas från 3 år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pippi Långstrumps Memo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *