Pippi Långstrumps Pussel innehåller åtta pussel med varierande svårighetsgrad och kluriga överraskningar

Filimundus, som också gjort Pettsons Pussel och Pippi Långstrumps Memo har skapat en ytterligare en pusselapp i samma stuk. Sex fina bilder av klassisk Pippi-modell har blivit pussel med 12-24 bitar. I inställningarna kan man ställa in möjligheten att vrida på bitarna samt bestämma huruvida bitarna skall fastna automatiskt eller inte. Sammantaget ger det goda möjligheter att variera svårighetsgraden så att appen passar både vana och ovana pussel-läggare.

ANNONS:

Pippi Långstrump

Genom att trycka på frågetecknet får man fram en bild av hur det färdiga pusslet skall se ut, vilket är till hjälp framför allt när man spelar med flera bitar som går att vrida och vända på. Musikslingan som rullar under spel går att stänga av.

Pippi Långstrump

Pippi Långstrump

Appen innehåller ingen tredjepartsreklam eller i-app-köp, men har liksom Pippis Memo en knapp på huvudsidan som leder till Filimundus övriga appar. Tyvärr kommer barnen lätt åt den, särskilt som de lockas att klicka överallt på skärmen av att alla bilder och figurer rör sig och låter när man pekar på dem. Det hade varit bra om reklamen gick att stänga av helt.

När pusslen är färdiglagda väntar en rolig överraskning. Även här går det nämligen att få saker att hända genom att peka på bilderna. Barnen kan äta upp frukten, få djur att låta och mycket annat.

Familjens treåring använder vänster hand för att lägga pusslen och kommer ideligen åt pilknappen som leder tillbaka till huvudmenyn. Därmed förlorar hon alla bitar hon lagt i pusslet och får börja om från början. Fyraåringen är högerhänt och råkar inte alls ut för samma sak. En ruta med frågan ”Vill du avsluta?” eller en annan placering av knappen skulle ha underlättat för vänsterhänta.

Pippi Pussel är en trevlig app som håller en stund eftersom svårighetsgraden går att variera. Fler motiv hade varit roligt och fått den att hålla ännu längre.

Appen passar bäst för barn mellan tre och fem år. Betyget blir 3 av 5.

Uppdaterat den 9 april 2016
Appen innehåller nu två nya pussel. Menyer och gränssnitt är enklare och det finns också ett skydd så att man inte råkar avsluta ett pussel av misstag.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pippi Pussel för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *