Gillar dina barn Pippi Långstrump? Gillar dina barn att sjunga? I Pippi Sing Along kan barn se och lyssna på musikvideos, sjunga med och även spela in egna versioner av populära Pippisånger.

Pippi Sing Along är en karaokeapp från svenska Filimundus där barnen kan se och lyssna på musikvideos, sjunga med och även spela in egna versioner av populära Pippisånger. Här möter man karaktärer från Pippis värld som stämmer upp till sång. Totalt förekommer sju olika sånger; Här kommer Pippi Långstrump, Sjörövar-Fabbe, Lira Lara Loppan, Mors lilla lathund, Kalle Teodor, Sov alla samt Merja mojsi. Genom en enkel meny väljer man vilken av sångerna man vill sjunga. Varje sång har en egen musikvideo kopplad till sig, alla med kända Pippi-karaktärer som animerats med omsorg och fantasi.

ANNONS:

Pippi Sing Along

Låttexten står styckevis under videon och vita markeringar visar vilket ord som kommer härnäst. Man väljer själv om man vill lyssna på låten, stänga av sången och sjunga med själv eller spela in hela eller delar av sången. De sparade sångerna lagras i appen, i en lättåtkomlig vy inne i appen.

Pippi Sing Along

Pippi Sing Along

En fiffig grej med spelet är inställningsmöjligheterna där man kan styra över musikvolym, röstvolym, mikrofonvolym och mikrofondelay; exempelvis effekten av att sänka musiken och höja sången är rätt så rolig. Det går dock inte att höra sången samtidigt som man spelar in sin egen röst – det hade varit ett bra hjälpmedel för barn som inte kan läsa.

Pippi Sing Along

Hemma hos oss uppskattades Pippi Sing Along mycket. Framförallt ägnade barnen mycket tid åt att se på de korta musikfilmerna där de också förvisso sjöng med, men inte spelade in så mycket eget material. Visuellt hjälper appen också barnen att enkelt hitta rätt, men ljudjusteringarna är en smula för komplicerade för de mindre, så där krävdes det att jag hjälpte till. Pippi Sing Along har också varit populär hos flera andra redaktionsbarn.

Pippi Sing Along

I nuläget verkar spåren endast ligga åtkomliga via appen. Andra i redaktionen har också reagerat på att texten kommer fram lite plötsligt emellanåt, så förslagsvis hade två rader med sångtexter varit bra, för att alla ska hinna hänga med. För att verkligen optimera ljudet märkte vi att också att bruset reducerades rejält när vi använde oss av ett headset med mikrofon, exempelvis ett standardheadset till en telefon. Det finns saker som kan bli bättre; när man exempelvis anpassat ljudet och vill stänga den utfällda vänstermenyn, så har inte bakgrunden avaktiverats. Det innebär att man då kan, av misstag, göra ett låtval. Dessutom saknar jag möjlighet att exportera det man spelat in.

Spelet saknar köp inuti appen och tredjepartsreklam. I menyn finns bland annat länkar till App Store, nyhetsbrev och Facebook. Dessa är dock skyddade av ett barnlås.

Pippi Sing Along är en mycket trevlig app, med framförallt fina videos och bra sånger. Jag bedömer att spelet lämpar sig bäst för barn i åldrarna 3-7 och ger spelet betyget 4 av 5.

Uppdaterat den 10 mars 2016
Nu innehåller appen även låtarna ”Sommaren är min” och ”Hajvisa”.

Pippi Sing Along

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pippi Sing Along för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *