Pirates Quest är en rolig och bra app med minispel som bland annat tränar minne, logik, reaktionsförmåga och finmotorik.

Pirates Quest (tidigare ”Tales of Pirates”) kommer från företaget Arsidian, som tidigare skapat bland annat Lilla Geniet, Crazy Trip och Mix 2 Color.

ANNONS:

I spelet Pirates Quest ska du hjälpa ett gäng pirater i jakten på en försvunnen skatt. Det finns tre stora öar som var och en innehåller ett antal minispel. När man har klarat alla minispel på en ö ger man sig ut på det stora havet där man träffar på hinder som ska övervinnas, också dessa i form av små minispel. Totalt finns 13 minispel som varieras på många olika sätt.

Pirates Quest

Varje minispel börjar med en kort förklaring av hur man ska göra, i form av ett par förklarande bilder, samt en kort text på engelska. Spelen är intuitiva och man förstår snabbt vad de går ut på utan att läsa instruktionerna. Huvudsidan är en färgglad och detaljrik karta över havet, de tre öarna, och vägen man måste segla mellan dessa. Det är tydligt var man ska klicka för att komma vidare i spelet.

Exempel på minispelen är labyrinter, memoryspel, räknespel, gräva fram saker i sanden, mata en bläckfisk, plocka ner rätt antal bananer, styra ett luftskepp utan att kollidera med hinder. Spelen är olika svåra och bjuder på olika typer av utmaningar.

Pirates Quest

Pirates Quest

Pirates Quest

Första gången man spelar är det linjärt, man kan alltså inte välja i vilken ordning man ska spela minispelen. Man kan inte heller gå tillbaka och spela ett minispel som man redan har klarat. När man har klarat hela spelet kan man dock gå tillbaka och välja vilket minispel man vill. Då kan man även öka svårighetsgraden.

Det finns inget tal i spelet. Förutom de engelska korta instruktionerna man får varje gång man spelar ett nytt minispel, så finns ingen text i spelet. Det spelas bakgrundsmusik, vilken man enkelt kan stänga av med en knapp i högra hörnet.

Spelet är roligt och mysigt och bjuder på många olika typer av utmaningar. Miljön är fantasieggande och man kan tillbringa långa stunder bara med att titta på de fina illustrationerna och de fantasifulla namnen (vad sägs om karamell-floden, kak-kusten och marmelad-udden, som alla ligger på ostkake-ön!).

Jag spelade först spelet tillsammans med min sjuåriga son. Han hade inga problem att förstå hur man skulle komma vidare i spelet, eller hur minispelen fungerade. Han tyckte det var roligt att spela och ville hela tiden vidare i spelet, trots att minispelen inte var någon särskild utmaning för honom. När han hade spelat igenom hela spelet, ville han gå tillbaka och testa några av minispelen med en högre svårighetsgrad. Han tyckte det var tråkigt att samma minispel återkom flera gånger när man seglade på havet mellan öarna. Jag upplevde att spelet var lite för enkelt för honom och jag tror inte att han kommer att spela det igen. Kanske om jag uppmuntrar honom att testa alla minispel med högre svårighetsgrad.

När sjuåringen spelat igenom spelet så att man fritt kunde välja minispel, så lät jag treåringen testa. De flesta av spelen var dock lite för svåra och även om han förstod vad de gick ut på, så gav han upp ganska snart.

Jag hade önskat att man hade kunnat backa och spela de minispel som man redan klarat, även om man ännu inte klarat hela spelet. Jag hade också önskat att man kunde ställa in svårighetsnivå från början. Första gången man spelar, är alla minispel inställda på den lägsta svårighetsgraden vilket gör att ett äldre barn kan tappa motivationen eftersom det är för enkelt.

Jag bedömer att spelet passar barn i 5-7 års ålder. Även yngre barn kan ha behållning av spelet, men då med en vuxens hjälp. Betyg: 4 av 5.

Appen finns både för iPhone och iPad, vi har testat iPad-versionen.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 7 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pirates Quest för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åsa skriver:

    En rolig piratapp som både mina söner gillat. 5,5-åringen spelade först igenom allt, med en viss hjälp på några ställen. sen kan han och 4-åringen själva välja vad de ska spela och svårighetsgrad.
    Det finns ett antal olika typer av minispel, men jag tycker att de sen upprepas lite för ofta. Lite trist att det inte är mer variation i minispelen, det tror jag begränsar att barnen inte återkommer så många gånger till denna app. Men sönerna tyckte att det var spännande att gå på skattjakt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *