I denna app finns tio barnanpassade dansvideor med enkla rörelser så att barn lätt kan härma och följa med. Varje dans innehåller drygt en minut med dans och tillhörande musik.

Det finns inte så många appar som inspirerar barn att röra på sig. Piratsessan i Fängelsehålan tillhör en av undantagen. Här finns tio förinspelade danser med tillhörande musik. Det är bara att härma och följa med i dansen. Danserna är anpassade för yngre barn och är därmed lätta att lära sig. Grundtanken med appen är enligt utvecklaren att ”stimulera barns kreativitet, motorik och koncentrationsförmåga med aktiviteter, rörelseglädje och fantasi”.

ANNONS:

Piratsessan

Piratsessan

Appen innehåller tio danser; helikoptern, myggan, solen, indianen, lejonet, tåget, detektiven, studsbollen, skidåkning och dansstopp. Det finns inga verbala instruktioner utan det är bara att spegla (titta och härma). De olika danserna kommer ursprungligen från en DVD och därför finns det inte någon interaktivitet eller några utmaningar i appen. Tanken är att man ställer ifrån sig sin enhet så att man kan se den och sedan sätter igång att dansa helt kravlöst till valfri video. Det fungerar precis lika bra att dansa själv som tillsammans med andra.

Piratsessan

Flera redaktionsbarn har testat Piratsessan i Fängelsehålan och ger tummen upp. Upplägget är enkelt och danserna är lagom långa. Det har framkommit behov av symboler i menyn så att barnen lättare skulle kunna skilja de olika danserna åt. Appen fungerar lika bra i hemmet som i förskolan och kan delvis jämföras med Mini-Röris-konceptet från Friskis&Svettis.

Piratsessans danser är väldigt bra och genomtänkta. Det enda jag har att anmärka på är att det ibland kan bli lite otydligt vad man skall göra med benen eftersom Piratsessans ben döljs av en lång ballerinakjol. Och ibland syns inte heller fötterna. Som app tycker jag att det är synd att inte möjligheterna med formatet utnyttjas bättre. Jag saknar framförallt fler valmöjligheter och interaktivitet. Exempelvis hade det varit roligt om barn själva, med hjälp av en bank av rörelser, hade kunnat sätta ihop egna dansprogram. Eller om man kunnat spela in film med sin egen dans. Eller om det hade gått att avancera till lite mer utmanande koreografier.

Piratsessan

Observera är att det står i App Store att appen är 10 MB. Det beror på att alla videofilmer först laddas ner när man startar appen första gången (då krävs det en anslutning till Internet). Därefter blir appen 300 MB stor. Innan man laddar ner bör man vara säker på att det finns tillräckligt med plats på enheten.

Jag rekommenderar Piratsessan i Fängelsehålan till barn mellan 2 och 6 år. Betyget blir tre av fem.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Piratsessan i Fängelsehålan för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *