”Pitch Painter” lär ut om musik och olika musikinstrument i olika delar av världen

”Morton Subotnick’s Pitch Painter” heter en ny amerikansk app som lär ut om musik medans man målar. Varje målning blir till ett musikstycke som man kan spela upp, spara eller ändra i. I varje bild har man tre olika färger att måla med. Varje färg motsvarar ett musikinstrument.

ANNONS:

Musiken går att spela upp på olika sätt. Från vänster till höger eller i den ordning man målade den. Det går också att scratcha musiken, som en DJ. Man kan spela musiken baklänges eller upp och ner (!).

”Pitch Painter” har tolv musikinstrument från olika delar av världen. Europa och Nordamerika, Afrika, Mellanöstern och Asien. Byter man världsdel byts instrumenten som man använt i sin målning ut.

Gränssnittet i appen består av olika symboler vilket är barnvänligt. Tyvärr är det ganska många symboler vilket gör att det känns svårare än det egentligen är. Man kan dock riskfritt prova sig fram. Råkar man ta bort sin målning finns det en ångraknapp som gör att man snabbt får tillbaka den igen.

Det bör noteras att det är riktigt svårt att skapa vacker musik i ”Pitch Painter”. Men det är inte heller tanken. Syftet med appen är att barn lätt skall kunna skapa musik. Ungefär som att barn lär sig att rita genom att kladda med färger på ett papper.

Idén med appen är klockren. Men det är stor skillnad på att måla och att måla musik. När man målar musik på det här sättet blir varken målningen eller musiken särskilt bra vilket jag tror ger en sämre hållbarhet. Förmodligen hade det varit en bra idé att ha med lite färdig musik som barn kunde använt som utgångspunkt.

Appen har ingen reklam eller i-app köp.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir 3 av 5.

Ta gärna en titt på den här videon:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pitch Painter för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *