Här får man flyga olika farkoster i spännande och fantasifulla landskap. Flygturen har flera utmaningar och belöningar men sker samtidigt i ett lugnt tempo och utan risk att misslyckas.

Planes Adventures är skapad av företaget Barsik som sedan tidigare ligger bakom bland andra Talking Faces, Bubl Draw och Bubl Tap.

ANNONS:

I Planes Adventures kan man flyga 30 olika farkoster genom 3 olika världar. Farkosterna är låsta från start, men efter varje genomförd bana får man en ny att välja på. Innan spelet startar får man välja vilket landskap man vill flyga i; skogen, staden eller rymden.

Planes Adventures

När man står på startbanan så räcker det med ett tryck på skärmen för att planet ska flyga iväg. Det enda man kan göra är att flyga högre eller lägre. Alla svängar sköter spelet av sig självt. Är man duktig kan man åka igenom de tio gröna cirklarna som finns på varje bana. Då får man en extra belöning i form av ett nytt fordon eller extra bränsle. I högerkanten kan man följa bränsleförbrukningen. Varje gång man kör på något föremål så mister man bränsle. Man kan också åka på bränsleikoner och på så sätt tanka på sin farkost och hålla sig kvar i luften.

Planes Adventures

När bränslet börjar ta slut så uppkommer landningsbanan automatiskt och fordonet landar. Efter att man avslutat flygturen sammanfattar spelet hur det har gått genom att man får ett antal poäng. För att få extrapoäng kan man försöka fånga/rädda så många fåglar som möjligt. Antalet flygande föremål och varelser som man kan krocka med blir fler och fler efter hand, vilket gör det till en extra utmaning att hålla sin farkost flygande.

Planes Adventures

Det märks på appens utformning att den riktar sig mot yngre barn. Det finns inte några krångliga val och det är lätta kontroller. Även om omgivningarna i de olika världarna skiljer sig åt så känner man igen sig i upplägget. Min treåring förstod direkt vad det hela gick ut på utan att jag förklarade. Är man tre år kan man bara spela och uppleva världarna. Äldre barn kan istället rikta in sig mer på att flyga genom de olika cirklarna, rädda fåglarna och se till att hålla bränslenivån uppe. På så sätt passar och roar appen både yngre och äldre barn.

Som vuxen så tycker jag att det vilar ett lugn över Planes Adventures. Det är ingen app som får spelaren att stressa, trots risken att behöva landa på grund av bränslebrist. Detta tror jag grundar sig mycket i den välgjorda musiken. Den skiljer sig åt i de olika världarna men den är lugn, behaglig och drömsk i sin utformning. Stort plus! Appen innehåller inget tal eller text.

För äldre barn hade det varit roligt att kunna styra farkosterna åt höger och vänster. Som appen är uppbyggd idag kan man inte påverka farkostens flygtur så mycket, bortsett från höjdnivån. Farkosterna följer färdiga rutter och man åker bara med.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Via första sidan finns en symbol som leder till reklam för företagets andra appar. På denna sida kan man se klipp från andra spel men barnlåset stoppar från att ta sig till App Store.

Mitt betyg är 4 av 5 och jag rekommenderar Planes Adventures till barn mellan 3 och 6 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Planes Adventures för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *