Play and Discover är en barnvänlig pusselapp med interaktiva effekter. Pusselbitarna läggs i olika lager och djuren blir sen levande att leka med när man klarat allt.

Play and Discover (tidigare Cuddle Puzzle) är utvecklats av Croco Studio, som även gjort de välgjorda småbarnsapparna Fairytale Sort and Stack, Build and Play 3D, Sort and Stack, Kids’ First Cube Puzzle och Shape Sorter. Appen går ut på att man pusslar ihop djur och miljöer, för att sen leka med djuren när man pusslat färdig scenen.

Meny

Det finns åtta gulliga pusselscener att välja bland. Pusslen växer sen fram i olika lager med djur och miljö. När man har pusslat färdigt så blir djuren levande och man får leka med dem. Små barn kan lära sig en del just vid denna del, här kan man lära sig färger, former, frukter och bokstäver mm. Musiken är passande och behaglig och allt prat är på svenska.

ANNONS:

Pussel

Pussel

Det finns inga inställningar av svårighet eller liknande. Det finns inga in-app purchase eller länkar till Facebook eller tredje part. Men ute i menyn kan man komma till en meny med reklam för Croco Studios andra appar. Dessa länkar har dock barnlås genom att man måste trycka i minst tre sekunder innan man länkas vidare.

Vi har provat appen både på iPad och iPhone och den fungerar likadant på båda och även spelkänslan är samma oavsett storlek på skärmen. Appen känns väldigt intuitiv och lätt att förstå sig på. Mina barn på 4 resp. 5,5 år har inte haft några problem alls att klara av appen själv.

Mina barn tyckte om appen, speciellt lekdelen efter pusslen där de fick styra lite av vad som hände, särskilt de pusslen som sen slutade med musikspelande gick hem bra hos barnen. Men de satt båda två länge och pusslade och lekte på olika sätt, särskilt fyraåringen var glad och nöjd med innehållet.

Det bästa med appen är lekfullheten, hur pusslen växer fram, tillsammans med de roliga lekmomenten efter pusseldelen. Att appen är så tydlig och lätthanterad för barn, samt att den är på svenska hör också till Play and Discovers starka sidor.

Det är synd att det inte finns mer än åtta pusselscener och att det inte finns olika svårigheter att välja mellan på pusslen.

Följande skulle kunna förbättras: Det är inte det svenska alfabetet, åäö saknas när alfabetet gås igenom. Till bokstäverna finns heller inget ljud, så den pedagogiska poängen missas här. Den svenska rösten är tyvärr väldigt otydlig, så ibland är det svårt att höra vad rösten säger.

Appen är framför allt underhållande, även om det finns pedagogiska inslag, som alfabetet, räkna, färger, former mm.

Jag rekommenderar denna söta och roliga pusselapp till mindre barn, 2-4 år är nog främsta målgruppen. Appen får betyg tre av fem.

Uppdaterat den 9 december 2013
Appen har nu jultema
play-and-discover-jul

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fem språk: engelska, franska, kinesiska, spanska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *