Pocket Sheep är ett utmanande spel där man skall man valla alla sina får till sin hage i banor som blir gradvis svårare. Det finns många inställningsmöjligheter vilket gör appen lämplig för både barn och vuxna.

Låt inte de söta fåren lura dig. Det här spelet är utmanande och fungerar för äldre både barn och vuxna. Totalt finns det 30 banor uppdelade i fem olika ”världar”. Målet är hela tiden att fösa sina får framåt genom att använda ett eller flera fingrar. Fåren är rädda för fingrar och springer därför åt motsatt håll. Spelet stödjer multi touch och man kan därför vara flera barn som hjälps åt.

Pocket Sheep

I de första banorna är det ganska lätt att få fåren att hamna i sin hage, men det blir gradvis svårare. Man behöver använda fler fingrar för att inte fåren skall gå fel och man behöver också vara lite strategisk och inte ta alla får på en gång. Utmaningen ligger i att få fåren att inte gå åt fel håll. Det finns ingen tidspress och fåren kan aldrig dö. Man behöver heller aldrig börja om helt från början.

ANNONS:

De olika världarna introducerar nya utmaningar såsom smala passager, hinder, stup, lava och rörliga plattformar. Detta gör att spelet blir gradvis svårare och svårare. I början av spelet får man välja svårighetsnivå. Detta påverkar inte utseendet på banorna utan endast hur många får man behöver valla. På lättaste nivån handlar det endast om två till fyra får.

Pocket Sheep

Pocket Sheep

Utöver val av svårighetsnivå finns det flera olika inställningsmöjligheter. Det är framförallt dessa som gör att spelet fungerar så bra för barn. Här finns exempelvis ”Child mode” som tar bort länkar till sociala medier. Det finns även möjlighet att lägga på ett barnlås på inställningarna, minska antalet får till ett och se till att fåren inte kan ramla ut från banorna och bli träffade av lava.

Pocket Sheep

Pocket Sheep är ett roligt, intuitivt och barnvänligt spel med snygg grafik och bra ljudeffekter. Bakgrundsmusiken blir lite tröttsam efter ett tag men går att stänga av helt. Appen är fri från trejdepartsreklam och ytterligare köp. Det finns länkar till sociala medier men dessa går alltså att stänga av helt. Appens inställningar har engelsk text – i övrigt är spelet fritt från text och tal.

Min 6-åring har testat Pocket Sheep och ger tummen upp. De senare barnorna blev dock på gränsen till för svåra. Även andra redaktionsbarn har testat och tycker om spelet. För att lyckas behövs framförallt tålamod. Någonting vi önskar är ännu fler banor. Men samtidigt kan man alltid ställa spela om från början på en svårare nivå.

Jag ger Pocket Sheep betyg 4 och rekommenderar det till barn från 7 år och uppåt.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pocket Sheep för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *