Pooki-Booki är en pekboksapp som innehåller tre fina och lättanvända böcker. Svensk text och tal.

Pooki-Booki är en pekboksapp från tillverkaren Lullaby. Företaget ligger även bakom bokappen Wilda Pruttar.

Det här är en väldigt smakfullt designad app med klara och glada färger. Appen innehåller tre pekböcker där barn får lära sig känna igen motiv från djungeln, sagornas värld samt skogen. Alla sidor innehåller motivets namn med både svensk text och tal (versaler och gemener). Motiven har även ljud.

ANNONS:

I varje pekbok finns det 20 interaktiva sidor varav 10 är enkelt animerade. Jag har läst Pooki-Booki för mina yngsta barn, 9 månader och 2,5 år och de gillar den. Min 5-åring tycker att det är spännande att försöka känna igen bokstäverna och läsa själv. Ljuden och animationer leder till glada skratt. Det svenska talet är tydligt – och man kan även spela in sitt eget tal om man vill.

Pooki-Booki har inte några spel eller andra interaktiva moment, förutom de jag nämnt ovan. Men så vänder sig appen också till de yngsta. Det går endast att bläddra mellan sidorna genom att trycka längst ner i höger eller vänsterkant, inte genom att swipa/dra. Här finns det förbättringspotential. Jag hade även önskat att det fanns något slags barnskydd för att ta sig till inställningarna. Min erfarenhet är att de yngsta barnen har en tendens att trycka på just de ställen man inte skall trycka på.

I inställningarna kan man växla språk men det går också att spela in sitt eget tal. Ett bra sätt för äldre syskon eller föräldrar att göra appen mer personlig. Och man kan naturligtvis även spela in tal på andra språk om man vill. Texten är dock alltid på svenska.

Pooki-Booki innehåller varken reklam eller köp inuti. Den är även fri från externa länkar. Jag rekommendrar den för barn från ungefär 1 till 4 år. Betyget blir 4 av 5.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, svenska. Och text på följande två språk: engelska, svenska.

Ladda ner Pooki-Booki

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *