Pratklocka är en visuell timer som räknar ner tiden.

Pratklocka är en ny app från samma företag som skapat Ritprata. Pratklocka är en visuell timer som räknar ner tiden. Man kan även spela in en röstpåminnelse som spelas upp när tiden gått ut. Alla timers kan sparas i ett arkiv där användaren enkelt kommer åt dem vid behov.

När man öppnar appen och klickar på ikonen längst upp till vänster öppnar sig denna enkla anvisning till hur man skapar påminnelser genom att ställa in tid och, om man vill, tala in ett meddelande eller instruktion som läses upp när tiden är ute. Det är möjligt att ställa in timern på tid mellan 1 sekund – 23 tim 59 minuter 59 sekunder.

ANNONS:

De skapade nedräkningarna kan man spara och på så sätt skapa ett arkiv av timers för olika tillfällen efter användarens behov.

När timern används visar en gul cirkel hur mycket tid som är kvar av den utmätta tiden. Under cirkeln räknas den inställda tiden ner digitalt. I vyns nederkant finns även knappar för att avbryta eller pausa timern. Dessa knappar sitter lite olämpligt för nyfikna personer, men med hjälp av den nya funktionen Guidad åtkomst stänger man lätt av knapparna om så behövs.

Appen fungerar inledningsvis för iPhone och iPod.

När jag testat appen blir jag imponerad av dess enkelhet och renhet i design. Det är enkelt att skapa nya timers och enkelt att starta dem. Om man vill kan man använda Emoij-symboler för att förtydliga texten till sparade timers. Jag kan tänka mig Pratklocka för hemmabruk till exempel för tandborstning eller lästräningen en kvart om dagen likväl som för aktiviteter i förskola, skola eller arbetsliv. Appen kan även användas för att ge barn och elever en känsla för tid genom att de får känna på skillnaden t ex mellan 10 sekunder och 10 minuter. Pratklockan ersätter den traditionella Timstocken och ger större flexibilitet vid val av tid. För ungdomar är Pratklockan ett självklart val.

Förbättringsförslag för Pratklocka är skapa möjligheter för att lägga in bilder som stöd för budskap om vad som ska hända under tiden eller när tiden är slut. En vanlig klocka med alarmfunktion integrerad i appen skulle göra Pratklocka perfekt.

Appen innehåller inga externa länkar eller iappköp.

Jag ger appen betyget en stark 4 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pratklocka för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *