Vad saknas här? är ett klurigt spel som går ut på att vara uppmärksam och upptäcka vilka saker som saknas. Appen påminner delvis om ”Kims lek”. Man kan spela själv eller mot en vän.

Från tyska Appp media kommer appen Vad saknas här? (tidigare ”Professor Kim”). Det är en färgglad app som man kan spela själv eller tillsammans med en vän. Appen utspelar sig i vattnet och man ser olika saker flyta omkring. En fisk, en elefant, en sjöjungfru, en skattkista, en ubåt, en orm, en elefant med simglasögon m.m. Utmaningen är att titta noga för att se vilken av figurerna som saknas.

ANNONS:

Appen har flera nivåer som är låsta från start. I den lättaste nivån ser man tre saker och skall lista ut den saknade fjärde figuren. Längst ner har man bilder på alla fyra figurer att jämföra med. Genom att vara uppmärksam kan man på detta sätt avgöra vilken figur som saknas.

För varje nivå så ökar antalet saker som flyter omkring. Detta gör att det gradvis blir svårare och svårare. Det är alltid endast en figur som saknas. Den sista nivån är speciell. Då är det natt och det är svårt att se figurerna så man får gå på deras siluetter istället. Detta gör det extra svårt, men ändå långt ifrån omöjligt att lösa.

Spelar man mot en vän är upplägget likadant men skärmen är uppdelad i två delar. Här gäller det att vara snabbast på att upptäcka den saknade figuren.

Professor Kim är ett snyggt, klurigt och barnvänligt spel som passar barn från ungefär tre till sex år. Appen påminner delvis om ”Kims lek” och är en bra träning av både minne och uppmärksamhet. Just att man kan spela två personer är ett extra plus. Appen har dessutom trevlig musik och saknar helt text och tal. Musiken går att stänga av om man önskar. Professor Kim är fri från reklam och köp inuti.

Om jag fick önska något till en eventuell uppdatering av spelet så önskar jag fler banor och fler figurer. En bra fortsättning från den nuvarande sista banan hade varit att man måste hitta två saker som är borta istället för en.

Betyget blir fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Thomas Vasen skriver:

    Länk till AppStore funkar inte?

  2. Pappa Daniel skriver:

    Thomas: Länken fungerar här. Observera att appen endast finns för iPad och kan därför inte laddas ner från en iPhone. Kanske det som gjorde att det inte fungerade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *