I Puffarna 2 får man hjälpa figurerna ”puffarna” att förstå känslor. Appen innehåller två spel som skapar möjlighet att prata om känslor ihop med barn. I den ena delen väljer man bilder som orsakar vissa specifika känslor. I den andra lägger man bilder i rätt ordningsföljd. Svenskt tal.

Puffarna 2 är den andra appen från utvecklaren Språkbussen där man får jobba med Puffarna. De åtta puffarna är små grå och fyrkantiga figurer. Under spelets gång ändrar de färg, form, ljud och ansiktsuttryck så att de alla symboliserar varsin känsla; glad, ledsen, arg, lugn, orolig, trött, pigg och kär. Appen består av två separata delar och har en bakgrundshistoria som går ut på att man skall hjälpa puffarna att känna igen olika känslor igen.

ANNONS:

Puffarna 2

I ”Vad gör dig..?” får man välja de fotografier som man tycker passar den känsla man jobbar med för stunden. Det finns inget rätt och fel, utan man kan välja fritt efter sitt eget huvud. I andra delen ”Först, sen.. och då?” ska man sortera tre bilder på Puffarna så att de hamnar i rätt ordning. Här finns bara ett rätt svar, och om man försöker lägga bilderna fel uppmanas man prova igen. När bildserien ligger i rätt ordning så får man se bilderna spelas upp i en liten film.

Puffarna 2

Puffarna 2

Appen har instruktioner via svenskt tal men det finns också text och tecken. Man navigerar både framåt och bakåt i appen med hjälp av tydliga pilar. Som barn är det därför ganska lätt att använda appen på egen hand.

Mina barn är fem och åtta år blev båda glada när de fick en ny Puffarna. Min femåring gillade ”Vad gör dig”-delen bäst och ansträngde sig att välja foton med motsatt stämningsläge, bara för att skoja till det. De båda knäckte snabbt koden för hur man skulle lägga bilderna för att få ihop rätt bildserie i den andra speldelen och verkade uppskatta småfilmerna som är själva belöningen. De har båda spelat igenom hela appen i ett sträck men har inte självmant återvänt till den.

Bakom barnlås finns flera nyttigheter för den vuxne, dels olika inställningsmöjligheter men också tips till föräldrar och pedagoger för att optimera appens användning. Det går att nollställa spelet och börja om från början, en funktion som underlättar användandet om man har fler barn. Puffarna 2 är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Puffarna 2 fungerar bäst om en vuxen spelar spelet tillsammans med barnet och verkar inte ha så lång livslängd när barnen spelar själva. Min bedömning är att det framförallt är barn mellan 3 och 5 år som har glädje av appen. Betyget blir en svag trea av fem möjliga.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 3 okt 2019
  •   30 kr 9 dec 2018
  •   10 kr 20 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Puffarna 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *