I Puffarna 3 får man via memoryspel lära sig vad de olika känslorna heter, hur de ser ut och hur man tecknar dem. Det finns också en aktivitet där man får i uppgift att peka ut en viss känsla. Appen fungerar bra för vuxna som vill prata om känslor med barn. Svenskt tal.

Språkbussen AB kommer här med den tredje appen om Puffarna där man kan välja mellan två olika spel. Antingen ”Hitta lika” eller ”Hitta känslan”. Appen går ut på att lära sig att sätta ord på känslor men också att se ordbilder och hur man tecknar de olika känslorna. Puffarna är små figurer som var och en har en färg, utseende och ljud som föreställer en viss känsla. Känslorna är glad, ledsen, arg, pigg, trött, orolig, rädd, lugn och kär.

ANNONS:

Puffarna 3

I ”Hitta lika” spelar man memory och ska hitta matchande par. Det finns sex olika memory-spel att välja mellan. Matcha bilder på Puffarna/Puffarna, Puffarna/Ord, Puffarna/Tecken, Ord/Tecken, Tecken/Tecken och Ord/Ord. När man är klar med ett spel ska man välja en känsla och då får man se ett litet framträdande med just den känslan.

Puffarna 3

Varje känsla har en egen färg och ett eget ljud. När man trycker på en känsla så hör man ljudet och kan då matcha ihop tex bild på Puffarna med rätt ordbild även om man inte kan läsa. Man lär sig snart de olika ordbilderna. Man får också lära sig hur man med hjälp av tecken visar de olika känslorna. Bilderna kan vara svåra för barn att förstå men med hjälp av en vuxen kan man tillsammans träna på att teckna.

Inne i delen ”Hitta känslan” ska man peka på de olika känslorna. En berättarröst kommer tala om vilken känsla man ska peka på och då trycker man på den. Man får välja om man vill ha bilder på Puffarna, ordbilder eller tecken men det finns också möjlighet att ha det blandat. När man har spelat ett par omgångar får man skjuta ut Puffarna i rymden, ju mer man spelar ju längre flyger de.

Puffarna 3

Puffarna 3

Inne på spelen bestämmer man själv om man vill att text ska vara skriven med versaler eller gemener. Det den svenska berättarrösten talar om att man ska göra står också i text. Det går också att stänga av ljudet i appen.

Redaktionsbarnen i olika åldrar har spelat och visat olika intresse. Flera barn har tyckt att appen är tråkig när de spelat på egen hand. För mig känns det som om appen fungerar bäst tillsammans med en vuxen då man får möjlighet till att samtala om de olika känslorna. Jag har spelat en del med barnen men då och då har min yngsta valt att sitta och träna själv på att matcha tex Puffarna mot ordbild eller tecken. Genom att välja olika tex Puffarna/Ordbild eller Tecken/Ordbild blir det lite svårare för barnen. Då ska de inte längre matcha två bilder som är lika utan en bild och ett ord som betyder samma sak. På detta sättet kan man variera sig och intresset för spelet håller kanske lite längre.

Jag rekommenderar appen till barn i åldern 3-5 år och ger den betyg 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 4 okt 2019
  •   30 kr 9 dec 2018
  •   10 kr 20 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Puffarna 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *