Från Elevision kommer appen PumiLumi, en söt kurragömmaapp för de yngre spelarna.

I fyra olika miljöer gömmer sig Elefanten och dess vänner och barnen bjuds in att leka kurragömma med dem. Djuren gömmer sig bakom träd, buskar och stenar, och i grottor och skeppsvrak med mera. I vänsterkanten får man se en bild på det djur man ska leta efter och hur många djur man hittills har hittat. För att leta sveper man med fingret över skärmen och kan på så sätt flytta runt bakgrunden för att se noga i alla hörn och skrymslen. Många djur är lätta att hitta medan andra är lite svårare, om barnet stöter på problem finns det ingen möjlighet att få hjälp eller ledtrådar i spelet. När spelaren har hittat ett djur trycker man på det, och djuret kommer fram och dansar till ljudeffekter. När man har hittat allihop (sex stycken) får man applåder och musik och kan välja en ny miljö för att leka på nytt.

ANNONS:

Appen utvecklar barnets förmåga att se detaljer, tänka logiskt och urskilja färg och form. Miljöerna är detaljrikt tecknade och djuren gömmer sig på nya ställen hela tiden vilket gör att hållbarheten blir något längre. Spelet är lätt att förstå, min treåring som provat appen på iPad listade genast och intuitivt ut hur hon skulle leta efter djuren och att hon skulle trycka på dem när hon hittat dem.

Tyvärr är spelet ryckigt och hackigt i grafiken vilket stör spelupplevelsen en aning. Och med endast fyra olika miljöer (skog, öken, vatten och snö) blir det trots allt inte mycket variation. En funktion med ledtrådar eller olika svårighetsval hade nog också gjort appen bättre.

PumiLumi innehåller varken reklam eller köp inuti appen. Men på förstasidan, där man väljer värld, finns en ikon som tar en till appstore. Man måste klicka två gånger på ikonen för att komma vidare vilket är ett försök till barnlås.

Appen passar bäst för barn mellan 2 och 4 år.

Betyget blir en trea av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa PumiLumi för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *