Konceptet i Punkt till Punkt Äventyr är enkelt – klassisk prick till prick, som går ut på att dra streck från punkt till punkt för att till slut bilda konturerna av en figur. När man fullbordat mönstret förvandlas konturen till en animation.

Punkt till Punkt Äventyr är en ny app från företaget Giggle Up, som tidigare skapat bland annat Förskolelabyrint 123 och Buzz me!.

ANNONS:

När man öppnar appen kommer man till en sida där man kan välja en av fyra profiler. Första gången får man välja en bild, skriva namn och ange ålderskategori (2-3, 4-5, 6-7, 8-9 eller 10+). Man får då automatiskt inställningar som ska passa åldersgruppen. Dessa kan man, om man vill, ändra i spelarinställningarna.

Punkt-till-punkt

Det finns 35 olika mönster med olika bakgrunder. Man får en stjärna per klarad ”bana” och när man samlat tre stjärnor får man ett gulligt märke. Man kan sammanfoga punkterna genom att dra med fingret från punkt till punkt eller genom att peka på nästa punkt. Trycker man på fel punkt bildas inget streck och punkten vibrerar för att markera att det är fel.

Punkt-till-punkt

Punkt-till-punkt

Det bästa med appen är att man alltså kan ställa in svårighetsgrad. Det finns många inställningsmöjligheter och man kan ändra dessa för varje användarprofil för att det ska bli lagom utmanande. Inställningarna har ett föredömligt barnlås där man måste svara på en matteuppgift för att komma åt dem. Man kan där välja om man vill att det ska vara siffror och/eller bokstäver, versaler och/eller gemener. Man kan också välja att aktivera eller avaktivera multiplikationstabeller (innebär exempelvis att punkterna följer mönstret 3-6-9-12 osv, istället för klassiska 1-2-3-4). Man kan även välja riktning, bakåt eller framåt, eller både och. Det finns även möjlighet att visa en knapp som man kan trycka på om man vill att nästa drag ska ske automatiskt och om det ska markeras vilken som är nästa punkt. Slutligen kan man aktivera ”enkla pussel” som innebär färre punkter.

Punkt till punkt

Det finns även några allmänna inställningar som nås från förstasidan. Dessa är alltså inte knutna till en specifik användare, utan gäller hela spelet. Här man välja mellan tal på 12 olika språk (bland annat svenska), om man vill ha bakgrundsmusik eller inte, samt om röst ska vara aktiverad (en röst som läser upp den siffra eller bokstav man pekar på). På denna sida finns även en länk till App Store för betygssättning, möjlighet att maila någon en länk till spelet, samt länk till Facebook. Sidan är dock skyddad av ett bra barnlås. Appen innehåller ingen reklam till tredje part eller funktion för köp inuti appen.

I användarinställningarna kan man alltså ange ålder ända upp till 10+, som till exempel genererar mönster med alfabetet baklänges, eller siffror med multiplikationstabeller (1-12). Tyvärr så tvivlar jag på att det finns en enda 10-åring tycker om detta spel. Animeringarna är fina, men barnsliga. Dessutom spelar det inte så stor roll hur svårt det är, eftersom det ligger i spelets natur att dra streck till den närmaste punkten. Ett barn som inte alls kan alfabetet skulle förmodligen klara dessa mönster ändå, utan större problem.

Jag har testat spelet tillsammans med min 3,5-åring, 8-åring och 11-åring. De två äldsta tyckte att spelet var alldeles för enkelt och barnsligt. Yngste sonen gillar spelet och hur suttit en hel del med det. Jag bedömer att spelet passar bäst för barn mellan 2 och 5 år. Även om spelet är omfattande så anar jag att det har ganska kort livslängd, eftersom det nog snart blir ganska enformigt.

Appen får betyg 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 11 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Punkt-till-punkt Äventyr för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *