I denna pussel-app finns det 8 pussel som, tack vare inställning av svårighetsgrad, passar både små och stora barn.

Nyligen recenserade jag apparna Pussel med monster och Robotverkstan. Appen i dagens recension, ”Pussel med dinosaurier” är utvecklat av samma företag (svenska Wombi), och det är därför inte konstigt att apparna har stora likheter med varandra.

Men trots att jag märker att själva pussel-motorn i spelet, dvs den som styr hur pusslet fungerar, verkar vara densamma i alla Wombis appar är skillnaderna stora. I det här pusslet går det nämligen att ställa in svårighetsnivåer. Det finns tre att välja mellan; lätt, medel och svår.

ANNONS:

Väljer man den lätta nivån får man 4 pusselbitar. Väljer man den medelsvåra får man 9, och väljer man den svåra får man 16 bitar. Detta gör att pusslet har en större målgrupp; både små och stora barn. Man kan också börja med den lätta nivån och avancera vidare i samma pussel när man känner sig redo.

För att välja nivå går man in i inställningarna. Detta kan kräva hjälp av mamma/pappa eftersom Lätt/Medel/Svår står i klartext utan någon grafisk indikation på vad det betyder. Tyvärr måste man välja nivå varje gång man startar om appen.

Pussel med dinosaurier ser ut som ett klassiskt kvadratiskt pussel med hörnbitar, kantbitar och möjligheten att haka i bitar i varandra. Detta är viktiga hjälpmedel eftersom det saknas en färdig bild av pusslet att titta på medans man löser det.

Bilderna är snygga, men tyvärr statiska. Appen har ett ganska irriterande surrande bakgrundsljud (syrsor?) i huvudmenyn. Tips till mamma/pappa: sänk ljudet. Inne på respektive pusslel är det däremot ganska tyst. Dinosaurien vrålar i någon sekund när man löser pusslet. En applåd eller annat gladare ljud hade nog varit bättre som ”belöning”.

En grej som är lite irriterande är att det, när man är färdig med ett pussel, är svårt att pricka rätt med fingret för att komma tillbaka till huvudmenyn. Enligt utvecklaren Wombi kommer det en fix för detta i kommande uppdatering.

I början av varje pussel slumpas pusselbitarna ut. Det innebär att även om man gör samma pussel flera gånger, blir pusslet ändå inte exakt likadant.

Appen kostar just nu 28 kronor. Det känns lite dyrt i förhållande till liknande appar. Men har du ett barn som älskar pussel är det helt klart värt pengarna.

Jag tror att ”Pussel med dinosaurier”, tack vare att man kan ställa in svårighetsnivå, passar barn mellan tre och sex år.

Jag tror att pusselsugna barn kommer att ha glädje av appen. Trots att jag kanske låter kritisk ovan så kvarstår faktum att appen ändå gör det som den utger sig för att göra. Men lite nytänkande hade inte varit fel. Mitt betyg blir 3 av 5.

Appen finns även för Android.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pussel med dinosaurier för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *