Bland alla appar med pusseltema sticker Puzzle Pop ut ur mängden. Appen innehåller nämligen pusselbitar som är animerade vilket ger en ny dimension till ett klassiskt koncept.

Puzzle Pop kommer från tillverkaren Duck Duck Moose. Appen innehåller animerade pussel vilket ger en ny dimension till problemlösandet. Exempelvis kan en figur flyta sig från en pusselbit till en annan och på det sättet förstår man att bitarna hör i hop.

ANNONS:

Appen börjar enkelt med ett tvåbitarspussel för att långsamt avancera till tre, fyra och ännu fler bitar. Det blir alltså svårare och svårare och efter ett tag kan det till och med vara svårt för vuxna. Totalt innehåller appen 27 olika svårighetsnivåer.

Innan varje pussel startar får man en kort glimt av hur pusslet skall se ut när det är färdigt. Detta kan man ha nytta av, särskilt på de lite svårare nivåerna. Varje pussel innehåller även en liten klocka som räknar sekunder. Är man snabb på att lösa ett pussel får man extra belöning. I övrigt händer ingenting särskilt. Klockan är en morot för barn som vill utmana sig och vi upplever den inte som ett stressmoment. Puzzle Pop är en väldigt barnvänlig app. Det är lätt att förstå vad man skall göra och grafiken är färgglad. Den instrumentala bakgrundsmusiken, vilken består av kända engelska barnvisor, bidrar till en lustfylld känsla.

Jag tycker alltid att det är roligt när utvecklare lyckas skapa någonting eget och unikt från en genre som man skulle kunna tro är mättad. Med appen Puzzle Pop har Duck Duck Moose verkligen lyckats skapa något som skiljer sig från andra pusselappar och därför tycker jag att appen är värd att uppmärksammas. Att appen dessutom passar barn i olika åldrar är också ett stort plus. Båda mina barn (2,5 och nästan 5 år) tycker att den här appen är rolig att använda, och de sitter gärna tillsammans. Det hade dock varit bra om man kunnat välja svårighetsnivå själv.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Första gången man startar appen blir man uppmanad att fylla i sin e-postadress. Det finns dessutom reklam för tillverkarens andra appar. Externa länkar är dock barnsäkrade och reklamen går att stänga av helt i enhetens inställningar..

Jag rekommenderar Puzzle Pop framförallt till barn från 3 till 5 år. Betyg: 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *