Puzzlecopters innehåller fyra olika spel där man genom logiskt tänkande gör färdigt och kopierar olika sekvenser av färg och form.

Hoglet Studio ligger bakom spelet Puzzlecopters. Via förstasidan väljer man en av fyra aktivieter. Varje aktivitet innehåller 6 övningar i stigande svårighetsgrad. Efter avklarad övning får man stjärnor och nästa övning låses upp.

ANNONS:

Puzzlecopters

I stapelövningen ska man bygga ett torn med samma symboler som visas på skärmen. Ju högre svårighetsgrad, desto fler symboler finns att välja på. I bildövningen ska man kopiera ett mönster av två till fyra figurer framåt eller bakåt utifrån en mall, till sin hjälp har man skuggade ledtrådar. Även i glasövningen ska man göra färdigt mönstret som här består av två till fyra olikfärgade glas. Tågövningen går ut på att placera ut frukt enligt ett givet mönster men här kluras det till genom att lådorna som frukten ska läggas i kan vara roterade åt olika håll. När man klarat att kopiera mönstret rätt ska man sortera frukten i fruktmaskinen. Genom att på förstasidan trycka på mitten av hjulet eller på dricksglaset kommer man till en friare del där man får blanda olikfärgad dryck, ha i is och frukter.

Puzzlecopters

Puzzlecopters

Puzzlecopters är barnvänlig och lätt att komma igång med. Mina barn på 3, 5 och 6 år har provat. Den är i svåraste laget för 3-åringen som mest gillade den friare delen och de enklaste nivåerna med figurer och bilder. 5-åringen klarade att spela igenom hela med lite hjälp att förstå vad man skulle göra. 6-åringen spelade hela på egen hand. Alla tre tyckte appen var rolig och har själva återkommit till den. De större barnen hjälptes även åt och diskuterade hur de skulle lösa uppgifterna. Även andra redaktionsbarn i ålder 4-5 år ger appen tummen upp.

Puzzlecopters

Puzzlecopters

Appen innehåller ljudeffekter och musik men inget tal. Bakom ett matematiskt barnlås finns möjlighet att låsa upp alla nivåer, nollställa spelet samt läsa utförliga instruktioner för hur det ska användas. Bakom låset finns även externa länkar. Appen innehåller inte någon tredjepartsreklam eller in-app purchase.

Det jag gillar med appen är att den tränar logiskt tänkande på ett roligt, varierande och lagom utmanande sätt. Övningarna går snabbt att göra vilket gör att barnen inte tröttnar och nivån ökar i lagom takt för målgruppen. Dock innehåller appen inte någon möjlighet till hjälp vilket gör att man kan fastna på en nivå om man inte förstår vad man ska göra. En förbättring vore därför möjlighet att slå på ledtrådar om man kör fast.

Jag rekommenderar appen för barn i ålder 3-6 år och ger den en 3:a i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Puzzlecopters för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *