QuizFlick Jr är en rolig frågesportsapp på svenska. I appen kan barn och vuxna tävla mot varandra på lika villkor och det är inte självklart att den som kan flest svar vinner.

QuizFlick Jr är skapad av det svenska företaget Happi Papi, som bland annat även skapat Happis Ord, Happi & the Pirates, Happi & Ordtjuven och Happi 123.

ANNONS:

QuizFlick Jr är en app där vuxna och barn kan svara på kunskapsfrågor och tävla mot varandra på lika villkor. Det är det inte självklart att den som kan flest svar vinner, utan man måste också ha lite känsla och tur i olika bollspel. Man kan vara mellan 1-4 personer som spelar tillsammans runt samma enhet. Efter att ha valt språk väljer man ett av de fyra hörnen på enheten och därefter om man vill spela som barn eller vuxen. Frågorna serveras som kort och den texten visas åt båda hållen så att alla som sitter runt enheten kan läsa frågorna. Det finns inte något tal.

QuizFlick Jr

Spelet har en stor frågebank på ungefär 3000 frågor per språk. Av de 3000 är 1000 för barn och 2000 för vuxna. Frågorna kommer från 200 olika vitt skilda kategorier såsom kultur, vetenskap, historia, filosofi och religion, folk och samhälle, musik, geografi, teknik och uppfinningar osv. Enligt utvecklaren är frågorna kulturellt anpassade mellan språken också. Väljer man engelska får man exempelvis frågor om olika amerikanska sporter, men de svenska frågorna är istället skrivna för svenska förhållanden. Vi upplever dock att en del av de svenska frågorna är lite amerikanskt förknippade. Exempelvis har vi fått flera frågor om förkortningar på amerikanska stater och amerikanska floder.

QuizFlick Jr

QuizFlick Jr

När spelet startar får man läsa sin fråga och välja ett av tre svarsalternativ. Man svarar genom att trycka på rätt färg/svarsalternativ på ”sitt” hörn. När alla svarat hörs en signal, och det rätta svaret ges genom att rätt alternativ tänds. Detta går dock så snabbt att det kan vara svårt att hinna läsa svaret, i synnerhet om man är barn. Därefter delas poäng ut i form av bollar. Man får en boll för varje rätt svar.

När någon spelare fått tio bollar, avslutas frågedelen och spelet växlar över till trekamp. Nu gäller det att skjuta straffar, försöka göra hole-in-one, eller curla till boet för att få så många poäng som möjligt. Curlingen är extra rolig eftersom man kan knuffa varandra. Man har trettio sekunder på sig i varje sport. Ju fler rätta frågesvar, desto fler bollar att samla poäng med. Det är alltså inte självklart att den med flest rätta svar i frågesporten vinner. Vinnare blir istället den som har flest poäng efter trekampen.

QuizFlick Jr

QuizFlick Jr

En spelrunda går ganska snabbt, och man tar sig igenom en omgång på 5-10 minuter. Det gör att man inte hinner tröttna, och vi har glatt kört omgång på omgång. Barnen gillar att kunna vinna över oss vuxna och alla kan tävla på riktigt mot varandra. De redaktionsbarn som testat gillar spelet, men överlag verkar frågorna vara i svåraste laget för de yngre skolbarnen. Det hindrar dem inte att gilla det ändå. Ett sexårigt redaktionsbarn tycker att QuizFlick Jr är den bästa appen av alla hen har. Rekommendationen landar dock från 9 år och uppåt utifrån svårighetsnivån på frågorna.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för egna appar som tyvärr är ganska påträngande. Via ett enkelt barnlås slussas man till App Store. Reklamen går inte att stänga av.

Genom att på ett roligt sätt kunna utmana stora och små utan att någon hinner tröttna får spelet en stark fyra i betyg. Som förbättringsförslag tycker vi framförallt att de rätta svaren borde framgå tydligare. Och så önskar vi att de svenska frågorna hade varit något mindre amerikanskt förknippade.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande fyra språk: engelska, norska (bokmål), svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 6 okt 2022
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa QuizFlick Jr för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Marie-Louise skriver:

    Rekommenderas varmt .. roligt tidsfördriv för hela vår familj. I alla fall för dom äldsta barnen (13 och 10) och oss vuxna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *