Raccoon treehouse är en pedagogisk app där man kan öva upp sitt logiska tänkande på olika sätt. Välj mellan att träna på att sortera, minnas, bygga eller pussla i tvättbjörnarnas stora trädhus.

Raccoon Treehouse är uppdelat i tolv olika rum med pedagogiska aktiviteter i ett stort trädhus. Varje rum består av ett spel med tre banor och spelaren kan samla en nyckelpiga per rum. De olika spelkategorierna är: bygga ihop leksaker, spela memory, pussla med olika former, samt att sortera prylar och färger, längder, storlekar och mönster.

ANNONS:

Raccoon Treehouse

Raccoon Treehouse

Spelaren tränar även koncentration och koordination (öga – hand). Det finns dessutom möjlighet att räkna lite grann och bilderna är tydliga och fina så det finns många ord att träna på om man som vuxen sitter med och berättar. Appen innehåller inget talat språk i sig själv.

När man har spelat banorna i ett rum markeras rummet med en nyckelpiga. Vill man spela det rummet igen är det i stort sett samma banor som återkommer (med mycket liten variation) och man kan samla en nyckelpiga per rum oavsett hur många gånger man spelar.

Raccoon Treehouse

Min snart femåring är på gränsen till för gammal för spelet, det är enkla banor och svårighetsgraden ökar inte. Av de tolv rummen väljer mitt barn att spela fyra-fem stycken. Men flera yngre barn i redaktionen har spelat appen och tycker mycket om den, så ålderskategorin ligger framförallt mellan två till fyra år.

Förslag på förbättringar är att kunna samla fler än en nyckelpiga per rum för att öka motivationen att spela om samma banor igen och därmed öka spelets livslängd. De ihopsamlade nyckelpigorna sparas inte när man stänger ner spelet, detta hade också kunnat förbättras. Det är ingen eller mycket liten variation när man spelar om rummen, vi önskar mer variation samt ökande eller valbar svårighetsgrad. Jag reagerar även på att det är mamma tvättbjörn som står i tvättstugan och pappan som kör traktorn. Även kläderna i garderoben är könskodade. Jag tänker att detta är väldigt onödigt och att det borde vara lätt att undvika könsrollsfällor när det handlar om ett barnspel om djur.

Detta är en trevlig och barnvänlig app som är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. På förstasidan kan man välja att stänga av musik och ljudeffekter. Appen har inga inställningar inuti appen och inget talat språk. Appen rekommenderas för barn mellan två till fyra år.

Betyget blir en stark trea av fem möjliga. Det är en bra app som övar upp grundläggande logiskt tänkande på ett underhållande sätt.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   119 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Raccoon Treehouse för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *