Race and Chase är ett förhållandevis enkelt bilspel där man styr höger eller vänster för att undvika hinder på vägen. Man har möjlighet att få extra guldmynt genom att köra snabbt. Detta inspirerar barnen att utmana sig. Guldmynten används för att låsa upp bildelar och banor.

Busy Things ligger bakom många färgglada och fina appar, som exempelvis Falling Wall och Path Puzzler. I denna nya app handlar det om att träna reaktionsförmåga i ett bilspel. Barn kan vara extra stresskänsliga och Race and Chase kanske därför inte passar alla. En fördel är dock att man själv väljer hastighet och därför kan anpassa så att farten hamnar på en lämplig nivå.

ANNONS:

Spelet är förhållandevis enkelt utformat. Man åker på en rak väg och olika hinder och belöningar dyker då och då upp. Som spelare trycker man höger eller vänster för att undvika/köra på hinder. Kör man exempelvis på lera eller sten så går bilen lite långsammare. Kör man på ”gröna pilar” får man istället lite extra fart. Det finns också utplacerade guldmynt som man med fördel kan försöka köra på. Det finns två ytterligare bilar på banan och kör man snabbare än dessa får man ytterligare guldmynt i belöning. Spelet är ganska generöst med guldmynten och oavsett om man kommer först eller sist får man behålla de guldmynt man samlat in.

Guldmynten går att använda för att köpa delar till bilen och låsa upp nya banor. Det finns totalt elva banor att låsa upp. Banorna påminner om varandra och den största skillnaden är miljön som exempelvis kan vara rymden, öken eller strand. Den sista banan är speciell, där finns inga hinder utan endast guldmynt. Banorna går att spela om så många gånger man vill.

Min 6- och 8-åring har båda spelat Race and Chase en hel del. Tyvärr går det inte att spela flera spelare samtidigt men det har ändå varit ett uppskattat spel som bjudit på ganska lång livslängd. Det är helt klart guldmynten som gör spelet roligt. Barnen väljer dessutom självmant att köra de lite snabbare banorna för att på så sätt få tag på fler guldmynt. När allting såsmåningom blev upplåst har barnen har inte återkommit till spelet lika ofta.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för tillverkarens övriga appar, men reklamen döljer sig bakom ett matematiskt barnlås. Det går att stänga av bakgrundsmusik och effektljud separat. Det finns även en översiktsbild där man kan se vilka banor och hastigheter man klarat av. Appen har lite engelsk text, men spelet är självförklarande så engelskan har inte varit något bekymmer för mina barn.

Förutom att spelet tränar reaktionsförmåga så får man även träna på lite grundläggande matematik då man räknar guldmynt och ser vad man har råd att låsa upp. Men även som rent tidsfördriv får Race and Chase ses som ett helt klart godkänt spel eftersom det uppskattades så av barnen.

Jag ger Race and Chase betyg fyra och rekommenderar det framförallt till barn mellan 4 och 7 år. Men det kan som sagt även vara roligt och utmanande för äldre barn än så.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Race and Chase för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *