Sveriges Radios apigaste figur Radioapan är åter aktuell i en ny app. Den här gången har man valt att fokusera på de yngre barnen och skapat en app som är till för i första hand lyssnande men även för lek med färgglada, vänliga animationer.

Föregångaren Radioapan kom 2012 och är fortfarande mycket populär hos många barn. Den lilla blå radioapan har nu fått ett kojträd i Sagoskogen. Där hittas han högst upp i ett träd. På olika nivåer i trädet finns några av figurerna från Radioapans värld utplacerade. Trädet är fyllt av gömda små animationer som startas genom att man rör vid sakerna.

ANNONS:

Radioapans kojträd

I Radioapans kojträd finns totalt tre aktiviteter att välja på. I en av aktiviteterna hjälper man Ljudmonstret att mata fåglar med popcorn. De växer och växer och till slut pruttar och pyser de. Ofattbart roligt tycker vår fyraåring som glatt matar om och om igen.

Radioapans kojträd

I en annan aktivitet går man in i kojan och möblerar med Emmot, en figur som känns igen från förra appen om Radioapan. Hos Emmot finns det många kul detaljer att använda för att inreda sin drömkoja. Där finns staffli, skattkista, bananflingor, robotar och mycket mer. Under tre olika flikmenyer kan man välja sina möbler, inredningsdetaljer och färgpenslar. När kojan är färdig kommer Radioapan och tar en titt på det man skapat.

Radioapans kojträd

Den sista aktiviteten är lyssningshörnan. Där hittar man Radioapan och burkar med ljud från arkivet. Här finns bland andra mina barns storfavorit Tassas kan- och vetsång, en låt som biter sig fast i minnet. Ljuden består av både berättelser (fyrkantiga burkar) och låtar (runda burkar).

Radioapans kojträd

Varje inslag öppnas med en bakgrundsbild. Under inslaget sveper appen över stillbilden och illustrerar på så vis sagan/låten. Sångerna är välgjorda och lättlyssnade, och sagorna tilltalande. Barnen i vår familj älskar att lyssna på dem om och om igen.

Radioapans kojträd är fri tredjepartsreklam och köp inuti appen. Det finns extern länk till andra appar från SVT men dessa är skyddade av barnlås. Det hade dock varit bra om reklamen gick att stänga av helt och hållet. Appen innehåller många ljud och inifrån appen kan man ladda ner nya och på så sätt förnya innehållet gång på gång. Detta kräver internetanslutning. Appen är anpassad för att man ska kunna navigera i den utan att kunna läsa. Figurerna talar svenska, och de instruerar även hur man ska göra.

Det här är en välgjord app som riktar sig mot de yngre barnen. Vi hade kunna tänka oss fler aktiviteter än de tre som finns idag och gärna med lite mer presentation av till exempel färger och former. När man väljer färg kunde den till exempel presenterats med ljud för att låta barnen träna på vad färgerna heter.

Vi rekommenderar appen till barn mellan två och fem år, och ger den en trea i betyg.

Uppdaterat den 16 maj 2016
Appen innehåller två nya spel med lite större utmaning, ”Flygande mattan” där man plockar bananer med Radioapan och ”Ficklampan” där man ska hitta ett visst antal gömda saker i en glänta i Sagoskogen.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *