Räkning för småbarn 123 lär barn räkna från ett till tjugo och har svenskt tal

Det här är en helt ny app från australienska utvecklaren GiggleUp, som bland annat skapat appen Buzz Me!.

ANNONS:

I Räkning för småbarn får man upp ett visst antal likadana saker som man skall räkna. När man trycker på respektive sak får man hjälp av en svensk röst att räkna från ett och uppåt. Man kan trycka på sakerna i vilken ordning som helst. Som mest kan man räkna till tjugo.

Den svenska rösten säger dessutom vad sakerna man räknar heter. Exempel på saker är dragspel, tv-apparater, klossar, gungor m.m. Totalt finns det 130 olika saker inom tio kategorier – ganska omfattande med andra ord.

Jag tycker inte att appen sticker ut särskilt mycket i jämförelse med andra lära sig räkna-appar som jag testat. Det som gör appen bra är framförallt att den är med svenskt tal och har en del inställningsmöjligheter. Den är dessutom barnvänlig och lättanvänd.

Räkning för småbarn har många inställningar. Det går exempelvis att välja mellan vilka tal man skall räkna. Man måste alltså inte räkna till 20, utan för de yngre barnen kan det vara bra att börja med att räkna till 5. Appen slumpar fram de saker man skall räkna. Det är bra för det gör att man, om man vill använda den vid olika tillfällen, slipper att få exakt samma uppgifter på nytt.

På minussidan är att appen inte är så underhållande. Den saknar både spelkänsla och bra belöningsmoment. Den svenska rösten säger visserligen ”perfekt!” varje gång man räknat klart, så ett litet belöningsmoment finns där dock. Trots att appen är lite torr har min 2-åring fattat tycker för appen och återkommer till den då och då.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Den har dock en särskild sida med reklam för egna appar. Denna reklam når man dock endast efter att man tagit sig förbi ett bra barnlås.

Jag rekommenderar Räkning för småbarn 123 till barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir en stark trea av fem.

Appen finns även i gratisversion för den som vill testa innan köp. Android här.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 14 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   12 kr 6 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Räkning för småbarn 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

 1. Jill skriver:

  Jag använder den här appen med mina elever som går grundsärskola inriktning träningsskola. Deras mentala nivå är ungefär 2 år.
  Den är alldeles lagom för dem med tydliga bilder och att finns det 3 dragspel så finns det bara 3 st att klicka på. De uppskattar ljudet som spelas upp efter de räknat klart även om jag skulle önska att det kom lite mer belöning i form av applåder, lite längre truddelutt och kanske även att bilderna rörde sig lite på skärmen.
  Startsidan är lite rörig men de startar inte appen själva så de påverkas inte av det ännu. Jättebra att man kan ställa in hur stort antal man vill räkna till och även om det ska slumpas eller vara i ordning.
  Något annat som vi inte provat ännu men som jag uppskattar är att man kan välja språk då flera av barnen även förstår andra språk än svenska.
  Jag tror att den här appen kommer hjälpa mina elever att lära sig siffor på ett lekfullt sätt eftersom de inte upplever att de ”jobbar” och då har ork att sitta en lite längre stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *