Recycling Workshop uppmuntrar till kreativitet både i och utanför appen. Genom att dekorera gamla förpackningar skapar man fantasifulla gubbar

Jag gillar appar som utmanar kreativiteten och inspirerar till aktivitet utanför apparna och detta lyckas Jump App återigen bra med. De har tidigare skapat Puppet Workshop, Cute Food och Imagination Box, som alla är väldigt lika utförandemässigt men har olika teman. Denna gång står återanvändning i fokus vilket är ett mycket aktuellt ämne.

ANNONS:

När man startar appen väljer man mellan 20 olika förpackningar som utgör grunden för det fortsatta skapandet. Föremålen man kan använda till skapandet är gjorda av många olika material. Dessa är indelat i olika kategorier men det är fritt fram att använda sakerna till vad man vill och det finns ingen begränsning i hur många föremål man kan lägga till. Det går att vrida, spegelvända, justera storlek och ändra lagerorning på föremålen. Allt detta gör man antingen med fingrarna eller några mycket användbara knappar som förenklar extra mycket när man vill göra finjusteringar.

Recycling Workshop

Det går även att namnge skapelserna, välja bakgrund och rita fritt med penna i valfri färg. Allt som ritas hamnar bakom tillagda föremål. Det går bara spara en uppsättning av varje föremål i appen men kamerafunktionen gör det möjligt att spara obegränsat med varianter i kamerarullen, som dock ej kan redigeras i efterhand.

Recycling Workshop innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Via den barnsäkrade föräldrasidan kan man välja att ta bort länken till företagets appar, stänga av ljud, avaktivera kameran och ta bort alla kreationer.

Mina barn på 6, 7 och 10 år har uppskattat denna app och det tog inte lång tid att fylla alla sidorna med gubbar av olika slag. Upplägget är de väl insatta i sen tidigare och de kommenterade denna gång inte ens att det finns en begränsning i hur stora och små man kan göra föremålen. De har tyckt att det funnits ett bra urval av saker och har vid ett par tillfällen kompletterat de färdiga föremålen med egenritade detaljer. Det blev naturligt att i samband med testandet prata om vad vi gör med alla gamla förpackningar och barnen föreslog själva att vi skulle skapa riktiga gubbar av både flaskor, burkar och toarullar.

Recycling Workshop

Återvinning är idag ett ständigt aktuellt ämne, inte minst i förskolan där man på flertalet förskolor arbetar aktivt med grön flagg. Recycling Workshop kan då användas för att på ett kul sätt öppna upp ögonen för att återvinning kan innebära att man själv kan låta ”skräp” komma till användning i stället för att enbart sopsortera och lämna bort det. Vill man sen inte lägga fokus på återvinning i sig utan tänka mer i matematiska termer går det utmärkt att skapa modeller i appen och försöka återskapa dessa i verkliga material.

Ett önskemål från barnen är att det gick att välja lagerplacering även på egenritade saker så att det gick att rita ovanpå tillagda föremål. Jag kan även tycka att det är lite synd att appen är lite fastlåst vid att man ska skapa gubbar av de olika föremålen och vi önskar att det hade gått att välja placering och riktning på basföremålen. Tack vare det stora urvalet av föremål kan ändå kreativiteten och fantasin stimuleras på ett bra sätt.

Jag rekommenderar Recycling Workshop framförallt till barn mellan tre till sex år, men den kan även fungera för äldre barn än så (min 10 åring gillar den). Yngre barn som vill göra återvinningsgubbar kan i stället med fördel välja appen Trash Toys.

Betyget blir en fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Recycling Workshop för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *