Mina tips för att resan skall gå så smidigt som möjligt

Just nu är jag bortrest. Jag åkte imorse och är borta drygt en vecka med mina barn och min svärfar. Innan resan funderade jag en del på hur jag kan använda telefon och surfplatta för att få resan att gå smidigare. Jag hoppas att dessa tips kan underlätta för andra föräldrar i samma situation, oavsett vart resan bär och hur man tar sig dit.

ANNONS:

Själva resan
Det finns mängder av bra och roliga appar, men det är få som kan underhålla barn en hel flygresa. Om man bortser från appar är ett annat tips att fylla telefon och platta med underhållning såsom filmer, e-böcker och ljudböcker.

Att lägga över sitt barns DVD:er är enklare än man tror. Instruktioner finns här. E-böcker kan man köpa i butik eller låna gratis via bibliotekens hemsidor. Instruktioner för hur man lånar och lägger över på iPad finns här. Ljudböcker kan man också köpa i butik eller låna på biblioteket. I det senare fallet måste man bege sig till ett fysiskt bibliotek och låna hem själva CD-ljuboken. Instruktioner för hur man lägger in ljudboken i iTunes finns här.

Oavsett hur du reser kan jag rekommendera att du slår på flight mode i Inställningar-appen. Det är inte många barnappar som behöver kunna komma åt Internet, så det bör inte ställa till något bekymmer. Reser du med flygplan är flight mode obligatoriskt. Se även till att din telefon/platta är helt avstängd under uppstigning och landning.

Ett annat tips är att se till att batteriet är fullt innan själva resan startar. Slå på flight mode så tidigt som möjligt. Vill du kunna ta emot samtal, slå istället av 3G så tidigt som möjligt. 3G gör nämligen att batteriet laddas ur snabbare. Välj Inställningar > Allmänt > Nätverk och inaktivera 3G

På ditt resmål
Undvik eventuella avgifter för datatrafik genom att stänga av funktionen för data-roaming. I Inställningar-appen väljer du Allmänt > Nätverk och sedan avaktiverar du Data-roaming:

Res-appar
För dig som förälder kan det vara bra att ha med en första hjälpen-app. Andra appar som kan vara praktiska på resan är valutaomvandlings-app och en väder-app. Har du inte någon separat kamera får du inte glömma att du kan ta fotografier med din telefon eller platta.

Barnappar
Det finns ett särskilt inlägg med roliga appar med extra lång hållbarhet som passar för resa. Men naturligtvis kan du enkelt hitta andra barnvänliga spel genom att använda sökfunktionen här på PappasAppar.se.

Produkter
Vill man se på film där det är hög ljudnivå (flygplan/motorväg) kan det vara bra med hörlurar. Min erfarenhet är att hörlurar med kåpor fungerar bäst för barn.

Skall två barn titta på film tillsammans kan man få två uttag för ljud om man använder en förgrening.

Går resan via bil kan det i vissa fall vara bra med en iPad-hållare.

Länkar och övriga tips
Dessa tips gäller endast iPhone och iPad. Givetvis kan det vara bra att komplettera med böcker, leksaker m.m. På Familjeliv.se och liknande forum finns mängder av bra tips vad gäller detta. En sajt som har bra tips är Resa med barn.

Åker man bil kan jag även rekommendera boken Lekar i bilen för stora och små.

Har du något restips vad gäller barn och iPhone/iPad? Dela med dig genom att skriva en kommentar nedan!

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *