iPad Betyg 4 4+ år

Reversi är ett barnvänligt brädspel för en eller två spelare

Reversi, för mig känd som Othello, är ett klassiskt brädspel som härstammar från London på 1880-talet (källa). När det gäller just brädspel i appformat tycker jag att de bästa oftast är de som ger en traditionell spelupplevelse. Appen Reversi gör detta med bravur. Man tänker knappt på att det inte är ett riktigt bräde man har framför sig (det enda jag saknar är det lite sträva gröna filttyget).

ANNONS:

Othello lämpar sig väldigt bra för barn. Spelreglerna är så enkla att man lär sig på någon minut. Spelet går ut på att man skall byta färg på motståndarens brickor genom att fånga dem mellan två av sina egna. Den som har flest brickor när spelet är slut vinner. I den här appen finns dessutom två extra finesser som gör den än mer barnvänlig. Dels kan man få reda på vilka rutor man kan lägga sin bricka och dels kan man få tips om vilket drag som är det bästa i en viss situation. Det senare är bäst att aktivera för nybörjare. I längden blir spelet inte så roligt om man inte behöver tänka.

Appen ger även möjlighet att byta utseende på bräda och brickor.

Othello är ett lugnt spel utan vare sig tidspress eller bakgrundsmusik. Förutom att det är klurigt upplever jag spelet som meditativt.

Man kan välja att vara en eller två spelare. Spelar man själv kan man välja mellan sex olika svårighetsnivåer. Den lättaste är ”Beginner” och den kan tyvärr trots detta upplevas som svår för de yngsta barnen. Jag rekommenderar därför att barn spelar med varandra eller att man spelar barn och vuxen. För vuxna är de inbyggda svårighesnivåerna väldigt bra och utmanande.

Menyn är på engelska och utan symboler, men i övrigt är appen väldigt lätt att använda för barn.

Appen Reversi fungerar bra för barn från 4 år och uppåt. Betyget blir 4 av 5.

Tipstack till Daniel Erkstam som också bloggat om appen Reversi.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Linda skriver:

    Det här är en app som passar för hela familjen, från 4-5 år till hur många år som helst.
    När det är yngre barn som spelar tycker jag att det passar bäst om de spelar tillsammans med en kompis. Som det nämns ovan så är Beginnernivån riktigt svår även fast man kan få tips om var brickorna kan läggas. Min 6-åring sa att hen tyckte att det var svårt att vinna mot ’paddan’. Närhet spelade med en kompis satt de länge och hade riktigt kul.
    För vuxna är det ett kul tidsfördriv själv eller en tuff match mot en riktig motspelare.
    Jag tycker om brädspel som app, det är inga brickor, tärningar eller annat som kan försvinna. När spelen ger en bra spelupplevelse som Reversi gör är det extra bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *