iPad Betyg 3 7+ år Game Center

Robo Logic 2 är ett spel där man lär sig programmera. Man har kontroll över en robot och det gäller att få den att gå till särskilt utmarkerade platser i ett rutnät.

I Robo Logic 2 ger man kommandon till en robot för att få den att gå omkring i ett rutmönster på 8 x 8 delar. I rutmönstret finns det olika hinder men framförallt särskilt utmarkerade oranga rutor som roboten måste gå till. Till sin hjälp har man olika kommandon: gå framåt, vänd dig åt höger, vänd dig åt vänster, hoppa och en glödlampa. Glödlampan använder man när man lyckats ta sig till en orange ruta, för att markera att man är på rätt plats.

Robo Logic 2

Det finns obegränsat antal kommandon, och man placerar ut de kommandon man vill använda efter varandra. På detta sätt skapar man en kedja av kommandon, ett program. Men för att göra det lite svårare är utrymmet där man placerar ut sina kommandon begränsat. Man måste därför tänka sig för så att man inte ber roboten göra saker i onödan. Allra bäst är att försöka lista ut saker som roboten gör om och om igen. Exempelvis kanske roboten på flera ställen går framåt för att sedan hoppa. Hittar man två eller flera sådana mönster i sitt program kan man med fördel flytta ut dessa mönster ur sitt program och lägga det i ett särskilt utrymme kallat ”f1”. Detta motsvarar det som i programmeringsvärlden kallas för en funktion. Funktioner är helt enkelt delar av ett program som kan återanvändas. Så istället för att be roboten gå fram och sedan hoppa flera gånger kan man istället säga att roboten skall utföra ”f1” flera gånger. Och i ”f1” lägger man in att roboten skall gå fram och sedan hoppa.

ANNONS:

Robo Logic 2

Appen har 40 olika nivåer och svårigheten ökar efter hand. Är man duktig kan man få tag på guldmynt som man kan ”köpa” nya kommandon för. Jag skriver ”köpa” inom citationstecken eftersom det endast är låtsasvaluta. Det går inte att köpa någonting för riktiga pengar i denna app. Den är fri från både reklam och in-app purchase.

Robo Logic 2

Jag har inte testat denna app på mina barn eftersom appen vänder sig till lite äldre barn. Man bör åtminstone vara 7 år och gärna ha en vuxen bredvid sig, åt minstonde i början. Det finns en tutorial-del i början där man får instruktioner både via engelsk text och tal.

Det här är en bra app men är lite för tråkig för min smak. Den saknar även programmeringsstrukturer såsom loopar och variabler, men för den som bara vill lära sig grunderna i programmering passar den bra.

Betyget blir 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Robo Logic 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *