Ta dig runt i ett handmålad labyrint och leta upp bokstäver, pingviner, stjärnor m.m.

”Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure” är en app med en stor handmålad labyrint som är uppdelad på 16 sidor. Labyrinten består mestadels av vägar som man åker på genom att dra med fingret på en bil. Då och då stöter man på återvändsgator eller andra typer av hinder.

ANNONS:

Spelet går ut på att navigera sig runt i labyrinten och hitta olika saker. På varje sida skall man hitta fem delar till en stjärna och fem andra saker. Dessa saker kan vara bokstäver, siffror, pingviner, glassbilar m.m. Exakt vad man skall hitta framgår på varje sida. Delarna till stjärnan måste man ta sig till och de andra sakerna räcker det med att peka på. De är dock välgömda, så det är inte helt lätt. Svårast att hitta är nog pingvinen. Den har en tendens att smälta in i bakgrunden.

Då och då stöter man på parkeringsplatser, som markeras med en flagga, och får då möjlighet att promenera, åka skidor m.m.

När man startar appen får man skriva in sitt namn och välja färg på sin bil. Detta kan man göra för upp till fem personer. Appen kommer för varje person ihåg hur långt man kommit i labyrinten, om man vill pausa och fortsätta senare.

Appen innehåller inte något tal. Den är väldigt lättanvänd och intuitiv. Men för små barn kan det vara lite frustrerande att det inte går att ta sig från punkt A till punkt B på en gång, utan att man ofta måste ta omvägar. Det är nog därför en bra idé att man som vuxen spelar tillsammans med sitt barn.

I ”Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure” finns väldigt trevlig musik, massor med animationer och interaktivitet. Tillsammans med den gigantiska labyrinten kan det inte bli annat än lång livslängd på denna app.

Appen har inte någon reklam eller i-app-köp.

Ur ett pedagogiskt perspektiv är labyrinter bra för att barn skall lära sig att fatta beslut och få förmåga att tänka kritiskt. Man måste tänka framåt och planera steg för steg. För små barn kan labyrinter vara bra för att öva på finmotorik och för större barn förbättras förmågan att skriva för hand.

Det här är en fantastiskt app som känns helt unik. Jag rekommenderar den till barn från 4 år och uppåt. Betyget blir 5 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 5 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

5 kommentarer

 1. Sara skriver:

  Så snygg och häftig app! Min labyrinttokiga 4½-åringen gillar den förstås, men den är lite svårmanövrerad för honom. Kan tänka mig att det är betydligt lättare på iPad med den större ytan. Men vi gillar ändå!

  Jag skulle gärna se att det lite tydligare framgick vilken plattform ni testat på när appar finns både till iPhone och iPad, men för övrigt är hela upplägget av PappasAppar perfekt! Tack!

 2. Caroline skriver:

  Jag undrar också hur den fungerar på iPhone/iPod touch i förhållande till iPad.

 3. Pappa Daniel skriver:

  Tack för kommentarer! Jag skall bli bättre att berätta om jag testat på iPhone och/eller iPad.

  I detta fall har jag testat på båda. iPhone-versionen är lika bra som på iPad. Två skillnader: i iPhone-versionen kan man pincha med fingrarna för att zooma in på bilderna. Själva menyn där man ser vad man skall hitta, kan man dölja.

 4. Caroline skriver:

  Perfekt, den köper jag till barnens tågresa idag! 🙂

 5. Susanne skriver:

  Detta var ett av de första barnspel som jag skaffade till iPad, mina barn på 3 och 6 år har dock inte fastnat för det. Jag tror det kräver lite tid och tålamod för att komma in i det ordentligt. Barnen har svårt att få med sig bilen som de tänkt och har nog inte riktigt greppat vad spelet går ut på, det finns ju så många andra spel som konkurrerar som de väljer istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *