Roxie’s Puzzle Adventure är en app för den som tycker om att lägga pussel. Här kan liten som stor få en riktig utmaning. Det är spelaren själv som väljer svårighetsnivån i upp till 260 bitar.

Tillverkaren OCG studios har gjort denna pusselapp som har utmaningar för alla åldrar. Upp till fem spelare kan ha en egen profil. På det sättet kan man fortsätta där man spelade sist och själv välja vilken svårighetsnivå man vill spela på.

ANNONS:

Pusslet föreställer en detaljerad stad som är indelad i 16 olika delar (staden är samma stad som man hittar i labyrintspelet Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure av samma tillverkare). I början av pusslet ligger ett moln över hela staden och för varje del spelaren klarar kommer en ny bit av staden fram. Som spelare får man välja hur många bitar man vill att pusslet skall bestå av, från 6 till 260 stycken bitar. Vill man göra det extra utmanande kan man välja att även få bitarna felvända så att man får vrida dem medan man pusslar.

Roxie's Puzzle

Roxie's Puzzle

Bitarna är enkla att flytta och när de hamnar på rätt plats fastnar de. I kanten finns det en menyrad där spelaren kan få hjälp. Antingen kan man få se hur den färdiga bilden ska se ut eller så kan den visa vilka kantbitarna är. Väljer man att få se den färdiga bilden så visas den endast under några få sekunder åt gången, så att man inte får för mycket hjälp.

Roxie's Puzzle

Det finns även val för bakgrundsmusik och hjälp att centrera pusslet. När pusslet startar hamnar alla bitarna utanför ramen och det går att zooma in och ut med fingrarna för att lättare kunna se mönstret i bitarna. Detta är måste när bitarna blir riktigt många.

När varje pusseldel är klar visas en skylt med hur många bitar pusslet var i och hur många stjärnor spelaren fick. Som spelare får du 1-3 stjärnor och detta beroende på hur många bitar du valde att pussla med. För att få alla tre stjärnorna gäller det att klara ett pussel med över 150 bitar.
När alla 16 delarna är gjorda är hela pusslet framme och du kan då som spelare välja att utmana dig själv genom att göra om delar i en svårare nivå.

Hemma hos mig har appen prövats av hela familjen. Två vuxna och två barn, 3 och 6 år gamla. Båda sönerna tycker om pussel och till den äldsta sonen har vi tidigare känt att det är svårt att hitta ett pussel som faktiskt utmanar honom. I Roxies puzzle adventure hittade vi en verklig utmaning för alla. 3 åringen höll sig hela tiden på den lägsta nivån och tyckte det var lätt att dra bitarna på plats. För 6 åringen blev det tufft på andra nivån och ibland när han klarade en del med många bitar valde han vid nästa del att ta färre bitar. Detta är ett stort plus för appen, att du som spelare kan växla svårighetsnivå mellan varje pusseldel, vilket gör att du kan variera det precis som du känner för. För oss vuxna blev vridmomentet av pusselbitar i kombination med den högsta nivån en riktig samarbetsövning.

Detta är en app som har lång livslängd och som har en väldigt spännande grafik. Bitarna är så detaljerade att det är roligt att bara sitta och titta på de färdiga delarna och tillsammans med barnen har jag ofta samtalat om vad vi hittar på bilderna. I början tyckte de det var spännande när molnet försvann för varje gång de klarade en del och det blev som en belöning att få se nästa bit av staden. Vi återkommer ofta till appen om vi vill lägga ett pussel, annars väljer barnen andra typer av spel. För att få ett högre betyg hade det varit spännande med fler bakgrunder eller möjlighet att lägga in egna bilder.

Roxie’s Puzzle Adventure är fri från reklam och in-app purchase. Det finns en sida för vuxna (som har externa länkar till social medier och App Store). Sidan är dock barnsäkrad så att inte barn kan ta sig in där av misstag.

Vi har testat appen på iPad och iPhone. På iPhone blir pusselbitarna väldigt väldigt små, så vi rekommenderar en iPad eller Android-enhet med stor skärm. Appen har egentligen ingen åldersgräns men vi rekommenderar den från 3 år och uppåt.

Betyget blir en fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   18 kr 30 aug 2020
 •   22 kr 30 aug 2020
 •   18 kr 27 aug 2020
 •   22 kr 26 aug 2020
 •   18 kr 16 aug 2020
 •   22 kr 16 aug 2020
 •   18 kr 15 aug 2020
 •   22 kr 15 aug 2020
 •   18 kr 14 aug 2020
 •   22 kr 14 aug 2020
 •   18 kr 13 aug 2020
 •   22 kr 12 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Roxie’s Puzzle Adventure för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *