Följ med på ett rymdäventyr och lös uppdrag med hjälp av fem olika rymdfarkoster.

Appen Rymduppdraget (tidigare ”Space mission”) kommer från utvecklaren Thematica som tidigare har gjort Bilar i sandlåda och Brandbilar. Även denna app har ett liknande utseende men här är det rymden som är det stora temat.

ANNONS:

Rymduppdraget har fem olika rymdfarkoster att välja mellan. En rymdraket och fyra olika sorters bilar. Som spelare väljer man en av de olika farkosterna och det gäller sedan att klara olika uppdrag och samla stjärnor. Varje uppdrag har sju till tio stjärnor att samla.

Space Mission

Stjärnorna får man genom att lasta saker, hjälpa astronauter in i fordonet, hämta olika delar, tanka, samla stenar osv. När spelaren har samlat alla stjärnor är uppdraget klart och spelaren kan välja att pröva en ny farkost. Alla farkosterna har olika uppdrag men målet att hämta, bygga ihop och leta efter saker är den samma i alla. Rymduppdraget har också en tanke i att para ihop rätt astronaut eller byggdel med en raket efter vilken färg den har, detta gör att det blir ytterligare en del att utmana sig i och öva på färger och att kunna se liknelser.

Space Mission

Farkosterna styrs genom att spelaren drar eller håller sitt finger på plattformens skärm. Till sin hjälp för att klara uppdraget finns det skyltar med bilder som väldigt enkelt visar vad som ska göras. Appen har ingen tidspress och spelaren kan köra fram och tillbaka med fordonet och pröva sig fram tills banan är klar.

Space Mission

Hemma hos oss har min 3,5-åring och jag prövat Rymduppdraget på vår iPad. Vi har sedan tidigare prövat Thematicas liknande appar och det gick snabbt att komma igång och förstå vad man skulle göra. Mitt barn kunde lätt följa med i uppdraget och förstod instruktionerna på de skyltar som finns till hjälp. Vi upplevde att appen är mycket lik de andra men att en del av uppdragen känns längre och att det går att sitta en stund innan de är lösta. Många gånger är det små detaljer som ska fixas som t.ex. en kontakt som ska kopplas i eller en grop som ska fyllas i marken. Upplägget att matcha efter färg ger en ytterligare utmaning och det tycker jag är något som höjer appen. Rymduppdraget ger en känsla att vara i rymden och har en färgglad grafik med ljudeffekter som passar temat.

Rymduppdraget har en föräldraruta som är skyddad av ett barnlås. Den innehåller ingen reklam och är även fri från in-app purchase.

Det som gör att mitt barn tappar koncentrationen och tröttnar efter ett tag är att en del fordon är ganska svårstyrda. Detta känns även igen från tidigare appar och drar tyvärr ner betyget till en trea. Appen passar fordons- och rymdintresserade barn mellan 3 – 6 år.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Rymduppdraget för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *