I ”Sago Mini Bebisar klär ut sig” får man klä ut djur i olika klädesplagg, huvudbonader och accessoarer. Prova fritt och avsluta med ett tokigt gruppfotografi.

Sago Mini Bebisar klär ut sig är en ny app från tillverkaren Sago Sago. Djurkaraktärerna känner man igen från tidigare appar, Sago Mini Friends och Sago Mini Bebisar m.fl.

ANNONS:

Spelet börjar med att man får välja ett av de fyra djuren; katten, kycklingen, hunden eller kaninen. Man tas därefter in i garderoben. Här får man välja kläder, huvudbonad och accessoarer. Det finns många olika val att välja mellan. Kläderna kan dessutom påverkas av aktuella teman. När detta skrivs har exempelvis appen Halloween-tema och många plagg är därför inspirerade av det med exempelvis pumpadräkt, mumiebandage och vampyrkläder som alternativ. Valen kan alltså ändras med tiden.

Sago Mini Bebisar klär ut sig

Sago Mini Bebisar klär ut sig

Klädesplaggen byts lätt ut och man får byta obegränsat antal gånger. Tycker man att ett plagg inte passar kan man bara dra bort det så kommer ett nytt fram. När man väljer ett klädesplagg reagerar djuret med olika miner som avspeglar olika känslor. Ibland blir djuret missnöjt och ibland glad. Exakt vad djuret tycker verkar vara lite slumpmässigt och hänger inte ihop med kläderna i sig. Om det tar tid att välja kläder kan djuret även peka och visa att hen vill ta på sig t.ex. en accessoar. Man behöver inte matcha så att huvudbonad och accessoarer passar med kläder.

Sago Mini Bebisar klär ut sig

Sago Mini Bebisar klär ut sig

När man är nöjd med sina klädval får man se djuret med sina nya kläder tillsammans med de andra djuren. Man kan du välja ett nytt djur eller att ta en gruppbild på alla tillsammans. Fotografiet blir dock inte exakt likadant utan djuren tokar till det på lite olika sätt.

Sago Mini Bebisar klär ut sig

Jag har testat appen tillsammans med min 2,5-åring. Detta är helt klart en app som passar de yngre spelarna och man kan med fördel prata om att alla djur får välja kläder fritt utan pekpinnar och om djurens olika reaktioner. Många accessoarer och huvudbonader är lite småroliga vilket resulterade i många skratt hemma hos oss. Min 2,5 åring klarade oftast av att dra med fingret och få dit kläderna, men många gånger hände det också att plagget tappades och hen blev frustrerad över att just det plagget var borta och ett nytt visades. Då krävdes det en hel del val av nya kläder innan just det rätta plagget dök upp igen. Precis som andra yngre barn i redaktionen upplevde vi ändå att det var enkelt att få på kläderna och man behöver inte träffa precis mitt på djuret för att lyckas. En bra träning av finmotoriken. Ett utav favoritmomentet var när valet av kläder är klart och spelaren får ta en gruppbild. Min 2,5 åring tog gärna flera kort och uppskattade att djuren gjorde olika miner på alla kort.

Appen erbjuder inte någon stor utmaning för lite äldre barn men är ändå rolig att spela en stund. Min bedömning är att den passar bäst för ca 2-4 år, men även vissa ettåringar och en del äldre barn kan ha utbyte av den. Detta är en app som inte har någon tidsbegränsning eller känsla av misslyckande, vilket passar de yngre barnen bra. Appen är överlag väldigt barnvänlig och är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Föräldrainformation och länk till utvecklarens andra appar är skyddade med barnlås (tyvärr lite väl enkelt utformat), men går att helt stänga av i enhetens inställningar. I övrigt har appen inga inställningsmöjligheter. Den är fri från text och tal och innehåller endast ljud från djuren.

Betyget blir tre av fem.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *