Ta hand om bebisar och lär dig vad som gör dem glada och ledsna i denna barnvänliga app. Är de hungriga, vill leka eller behöver de sova?

Sago Sago är en utvecklare som inriktar sig på de mindre barnen, med enkla och lättstyrda spel som fokuserar på lek och utforskande. Tidigare har de bland annat gjort Sago Mini Road Trip, Sago Mini Friends och Sago Mini Forest Flyer. Denna gång har turen kommit till att ta hand om bebisar. Det är bebisversioner av de djur som förekommer i de andra apparna som får vara med om olika aktiviteter.

ANNONS:

Sago Mini Bebisar

När man startar appen får man välja mellan de fyra bebisarna – hunden, katten, kaninen eller fågeln. Sedan kan man krypa runt och välja aktivitet. Det går exempelvis att gunga, bli nattad på en matta, leka med klossar, byta blöja, äta och dricka. För att avsluta en aktivitet trycker man på en pil i övre hörnet. Det går bra att när som helst byta till en annan bebis när man träffar på den. Det finns inga prestationer eller mål i appen utan fokus är på fri lek.

Sago Mini Bebisar

Sago Mini Bebisar

När man gör olika saker med bebisen reagerar den på olika sätt. Ibland blir den missnöjd, ibland glad. Tyvärr går det även att göra bebisen väldigt ledsen genom att exempelvis gunga den för kraftigt. Tanken är nog att man ska vilja göra bebisen glad men risken är att det blir en kul lek att försöka få bebisen att gråta. Här kan det vara bra att som vuxen sitta bredvid barnet och prata om hur bebisen känner sig. En annan nackdel är när bebisen ska dricka, då serveras en massa färgade drycker (saft?) ur nappflaskor. En pipmugg med vatten hade känts som en bättre idé.

Sago Mini Bebisar

Flera redaktionsbarn har testat och tycker om appen. Jag har själv låtit min femåring och tvååring prova. För den nyblivna tvååringen var den lite svårstyrd, medan den var i enklaste laget för femåringen. Båda tyckte dock att den var kul en stund, tvååringen då främst sittandes bredvid. Andra barn i redaktionen runt tre-fyra år har suttit en lite längre stund.

Sago Mini Bebisar

En jämförbar app är Totos Trädkoja, och i den jämförelsen tycker jag att Totos trädkoja är bättre. Men även Sago Mini Babies är en välgjord app och kan passa den som tycker om att ta hand om bebisar. Som vanligt med apparna från denna utvecklare är den barnvänlig och intuitiv och innehåller inget talat språk eller skriven text. Det finns en barnspärr på föräldrasidan och reklamen för utvecklarens övriga appar, dessa går också att ta bort i inställningar.

Betyget blir en svag fyra och jag rekommenderar den för barn mellan två och fem år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.