Det här är en rolig och kreativ app där man får färglägga ägg som sedan kläcks till vackra insekter.

I Sago Mini Bug Builder skapar man insekter. Man får ett ägg som man får färglägga precis som man vill. Därefter kläcks insekten och har då fått både ben, ögon, mun och känselspröt. Exakt hur den kommer att se ut blir en överraskning. Sedan kan man sätta på insekten en rolig hatt, mata den, tvätta den och ta ett foto. Till sist kommer ett ägg med en ny formation som man färglägger osv. Det finns åtta olika formationer, och i kombination med unika färgläggningar och hattar blir insekterna helt unika och personliga varje gång. Och oavsett hur man färglägger blir resultatet alltid fint.

ANNONS:

Sago Mini Bug Builder

Sago Mini Bug Builder

Det här är en app som passar väldigt bra för barn som aldrig använt surfplattor/telefoner tidigare. Appen är väldigt lättanvänd och man behöver kunna dra och släppa. För att mata insekten räcker det att bara trycka på maten (även om man kan dra maten och släppa den i munnen om man vill).

Via appens förstasida kan man nå ett särskilt insektsarkiv som innehåller barnens alla skapelser. Vill man ta bort eller spara någon insekt till det vanliga fotoalbumet krävs först att man tar sig förbi ett, för målgruppen bra, barnlås. I insektsarkivet får det som mest plats 60 insekter, men den begränsningen går att ta bort om man vill. Insektsarkivet är en riktigt bra lösning eftersom det dessutom innebär att man som vuxen slipper få ett hundratal insekter i det vanliga fotoalbumet.

Sago Mini Bug Builder

Sago Mini Bug Builder är en färgglad app som passar barn i olika åldrar. Den är snäppet för svår för min 1,5-åring. Men tillsammans med en vuxen går det bra. Både min fyraåring och knappa sexåring har haft roligt med den och använt den en hel del vid olika tillfällen. Men helt klart är att mitt äldsta barn inte riktigt är målgruppen eftersom appen snabbt blir ganska enformig och inte bjuder på några särskilda utmaningar. För barn i rätt målgrupp tror jag på lång hållbarhet.

Appen har reklam för egna appar samt en föräldrasida med flera externa länkar, bland annat till Twitter och Facebook. Både reklam och föräldrasida når man dock endast om man tar sig förbi barnlås. Via inställningar-appen går det dessutom att stänga av både ”Sago News” (vilket innebär reklam för Sago Sagos andra appar) samt sidan för föräldrar. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Jag rekommenderar appen framförallt till barn mellan två och fyra år. Men även äldre barn kan ha glädje av den. Betyget blir fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 1 okt 2019
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   30 kr 1 maj 2019
Google Play Store
 •   40 kr 13 aug 2020
 •   8 kr 6 aug 2020
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   29 kr 30 apr 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 28 jul 2020
 •   9 kr 16 jul 2020
 •   36 kr 25 jun 2019
 •   27 kr 1 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *