Forest Flyer är en fin och välgjord app för små barn, som tränar finmotorik och bjuder på roliga överraskningar. Appen kommer från Sago Sago, som nyligen också släppt Sago Mini Sound Box.

Appen börjar med att man ringer på i ett litet hus, och en fågel tittar ut. Denna fågel kan man sedan flyga runt med i skogen genom att dra med fingret. När man släpper den på olika ställen händer det saker, som att fågeln börjar dansa, äter en cupcake (genom att doppa hela huvudet i den), bajsar från en gren, spelar trummor på svampar eller gömmer sig i ett träd och dyker upp i ett annat. Det finns ett 20-tal olika aktiviteter som man hittar genom att flyga runt i landskapet.

ANNONS:

Forest Flyer

Forest Flyer

Det kan vara lite klurigt för de minsta att släppa fågeln på rätt ställe, vilket kanske kan vara lite frustrerande men som också tränar finmotorik och uppmärksamhet. Det visas en liten symbol där man kan släppa fågeln, när man kommer i närheten av någon möjlig aktivitet. Det går också bra att prova sig fram.

Jag har provat appen med min 2,5-åring som utan problem kunde styra fågeln, och som tyckte att många av aktiviteterna var väldigt roliga (särskilt cupcake-ätandet och när fågeln bajsar). Den erbjuder inte någon stor utmaning för henne men hon verkade ändå uppskatta den och har återkommit flera gånger. En 16-månaders som också fick prova tyckte att den var skojig men klarade inte finmotoriskt att styra och släppa fågeln själv. Jag har också låtit min femåring prova, som tyckte att det var lite kul första gången men sedan alldeles för enkelt för att vilja återkomma. Min bedömning är att den passar bäst för ca 2-3 år, men även vissa ettåringar och en del äldre barn kan ha utbyte av den.

Forest Flyer

Appen är väldigt barnvänlig, den innehåller ingen reklam eller köp inuti appen. Föräldrainformation och länk till utvecklarens andra appar är skyddade med barnlås, och går dessutom att helt stänga av i Inställningar-appen. Hemsymbolen (för att komma till startsidan) är skyddad genom att man måste trycka två gånger i följd. Det finns alltså ingen stor risk att barn råkar trycka ut sig ur appen av misstag. Sago Mini Forest Flyer finns till iPhone och iPad, vi har provat på iPad.

Sammantaget är Sago Mini Forest Flyer en fin och välgjord app för små barn (särskilt tvååringar) som jag tror att många kommer att uppskatta och ha glädje av. Det begränsade antalet aktiviteter gör att betyget landar på en fyra.

Uppdaterat den 4 december 2013
Appen har just nu jultema
forest-flyer-jul

Uppdaterat den 17 mars 2014
Nu går det att växla mellan vinter och sommar i enhetens inställningar. Med andra ord finns det dubbelt så många aktiviteter i appen jämfört med tidigare.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 22 nov 2019
  •   9 kr 15 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *