I Sago Mini Friends får vi träffa katten Jinja, hunden Harvey, fågel Robin, en kanin och en hamster. De olika vännerna går på lekdejt hos varandra och hittar på olika roliga saker ihop. Appen är välgjord och fin och bjuder på träning i turtagning, motorik och socialisation.

Sago Mini Friends kommer från Sago Sago som bland annat gjort Sago Mini Music Box, Sago Mini Monsters och Sago Mini Space Explorer med flera.

ANNONS:

I Sago Mini Friends väljer man först vem av de fem karaktärerna man vill spela som. Därefter får man gå längs med en gata och hälsa på hos de övriga Sago-kompisarna i deras hus. Inne i varje hus väntar en slumpmässigt vald aktivitet av tio olika. Bland de olika aktiviteterna finns exempelvis blåsa ballonger, diska, äta lunch, vattna blommor, bygga en fågelholk eller utklädning.

Sago Mini Friends

Sago Mini Friends

När man är färdig med en aktivitet kan man välja om man vill hälsa på samma kompis igen eller om man vill gå vidare till en ny. I slutet av gatan väntar ballonger som gör att man färdas till huvudmenyn där man återigen kan välja vilken karaktär man vill spela som. Som tidigare Sago Sago appar så finns det ingen tidsbegränsning eller regler i appen. Man kan närsomhelst avsluta en aktivitet innan den är färdig.

Appen stödjer multi-tasking vilket underlättar om man är två barn som leker med appen tillsammans. Detta känns passande eftersom det går hand i hand med appens tema. Detta blir även en bra övning på turtagning och samarbete.

Vi har provat appen på en iPad och vårt barn har uppskattat appen mycket. Här hemma leks det ofta med appen och vårt barn tycker om Sago-kompisarna. Det var inte alls svårt att förstå hur appen skulle användas och leken började snabbt. Bland övriga barn i redaktionen har det varit blandade reaktioner. Vissa gillade den inte alls medan andra behövde prova några gånger innan de började uppskatta den. Överlag har appen varit mer populär hos de yngre barnen.

Sago Mini Friends

Det finns några saker som redaktionen tycker skulle kunna förbättras. Vissa av aktiviteterna tar inte slut på samma sätt som de andra. I de flesta fall så stängs dörren som ett avslut och man kan gå till en ny vän men ibland händer inte det utan man måste aktivt trycka sig ur aktiviteten via hemknappen. Vi tycker också att det hade varit trevligt om man kunnat leka med flera sago-kompisar på en gång. Då hade tillfälle gets att kunna belysa ämnet ”att låta alla vara med”.

På startskärmen finns det länk till en föräldrasida och till en sida med reklam för fler Sago Sago appar. Föräldrasidan har barnlås, men sidan med reklam når man direkt. Däremot går det inte att komma vidare till App Store utan att ta sig förbi ett barnlås. Vi hade dock hellre sett att barnlåset låg innan man kom till reklamen. Som tur är går all reklam att stänga av via inställningarna i enheten. Sago Mini Friends är fri från in-app purchase.

Sammantaget är det här en fin och välgjord app som passar barn mellan 2 och 3 år. Jag ger appen betyget fyra av fem.

Uppdaterat den 19:e mars 2015
Appen har just nu påsktema. Man kan bland annat leta efter ägg som innehåller kycklingar.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *