Ocean Swimmer är en fin och välgjord app för små barn, som tränar finmotorik och bjuder på roliga överraskningar. Appen kommer från Sago Sago, och bygger på samma koncept som deras tidigare app Sago Mini Forest Flyer.

Appen börjar med att man blåser i hornet på ett litet undervattenshus, och en fisk tittar ut. Denna fisk kan man sedan simma runt med i havet genom att dra med fingret. När man släpper den på olika ställen händer det saker, som att fisken hittar en skatt, träffar en elektrisk ål, handlar glass av en bläckfisk eller åker ubåt. Utöver detta finns det även platser där det händer saker bara man simmar över dem. Totalt finns ett 30-tal olika animationer som man kan hitta genom att simma runt i undervattenslandskapet.

ANNONS:

Ocean Swimmer

Ocean Swimmer

Det kan vara lite klurigt för de minsta att släppa fisken på rätt ställe, vilket kanske kan vara lite frustrerande men som också tränar finmotorik och uppmärksamhet. Det visas en liten symbol där man kan släppa fisken, när man kommer i närheten av någon möjlig aktivitet. Det går också bra att prova sig fram.

Jag har provat appen med min treåring, som tidigare även spelat Forest Flyer. Hon tyckte att även denna app var rolig, vissa aktiviteter mer än andra. Den erbjuder inte någon stor utmaning för henne men hon verkade ändå uppskatta den. Även en tvååring i redaktionen har provat och uppskattar appen. Min bedömning är att den passar bäst för ca 2-3 år, men även vissa ettåringar och en del äldre barn kan ha utbyte av den. Den är i stilen väldigt lik Forest Flyer, och vilken man bör välja (om man inte vill ha båda) beror mest på vilket tema man tycker känns roligast.

Appen är väldigt barnvänlig, den innehåller ingen reklam eller köp inuti appen. Föräldrainformation och länk till utvecklarens andra appar är skyddade med barnlås (tyvärr lite väl enkelt utformat), och går dessutom att helt stänga av i Inställningar-appen. Hemsymbolen (för att komma till startsidan) är skyddad genom att man måste trycka två gånger i följd. Det finns alltså ingen stor risk att barn råkar trycka ut sig ur appen av misstag. Sago Mini Ocean Swimmer finns till iPhone och iPad, vi har provat på iPad.

Sammantaget är Sago Mini Ocean Swimmer en fin och välgjord app för små barn som jag tror att många kommer att uppskatta och ha glädje av. Jag ger appen en fyra i betyg.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. Linda Kullman skriver:

    Jag tycker själv att appen är väldigt söt och välgjord. Det är lätt att styra fisken. Men tyvärr har min tvååring inte fastnat för den. Jag tror han tycker den är lite för enkel, det finns inte så mycket för honom att göra utan det handlar mer om att titta på olika, korta animationer. Men så är han också redan ganska van vid att spela spel… För en ettåring, eller en tvååring utan så mycket spelvana, kan den nog vara alldeles lagom!

  2. Adina skriver:

    Jag gillar appen och tycker den är estetiskt tilltalande och triggar nyfikenheten. Min fyraåring simmar gärna runt med fisken när han är trött och söker enkel förströelse, men min tvååring har inte helt fastnat. Hon har inte kopplat de gula prickarna med animationer och har svårt att starta dem vilket skapar frustration. Ofta ber hon mig starta en som hon kan titta på istället. Bäst är kalaset med tårtan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *