Sago Mini Road Trip är ett bilspel för de allra yngsta, utan vare sig tidspress eller poängräkning. Välj ett av flera spännande fordon och kör det snabbt eller långsamt på olika banor.

I Sago Mini Road Trip får man följa med katten Jinja på bilresor till sina vänner över hela världen. Välj resmål, hjälp Jinja att packa väskan, välj fordon i garaget och åk iväg! Det är bara att dra bilen med fingret för att åka framåt på vägen, och om man vill kan man segla upp över trädtopparna i ett jättehopp innan man kommer ner på marken igen. Det fungerar även att trycka på höger del av skärmen för att gasa och till vänster för att bromsa eller åka bakåt. Man kör på en horisontell bana och längs med vägen finns det skyltar som räknar ner från siffran 10 till 1 för att man (om man kan siffrorna) skall få en känsla för hur mycket som är kvar.

ANNONS:

Sago Mini Road Trip

Sago Mini Road Trip

Ibland dyker det upp hinder längs vägen, tex en jättemuffins eller bollar men dem är det bara att köra på eller rakt igenom. Det finns också en bensinstation där man kan tanka om man vill och en tvätthall om man behöver spola av sitt fordon. När Jinja kommer fram till sin vän blir det kramkalas och så tar de ett fotografi på sig själva innan det är dags att välja nästa resmål.

Sago Mini Road Trip

Sago Mini Road Trip

Vägen från start till mål ser aldrig likadan ut och de tre vännerna fågeln, kaninen och hunden bor också på olika platser i varje omgång så det är stor variation på spelet. I garaget finns mer än tio olika fordon att välja på, det är allt från vanliga bilar och racerbilar till ånglok och gympadojor. Det finns också mängder av klädesplagg och saker att välja mellan när man packar Jinjas väska. Ett plus här är att man både kan packa ner ett par kalsonger och en klänning i samma väska.

Sago Mini Road Trip

Det finns inget moment som går på tid i appen vilket gör att den passar väldigt bra för de yngre barnen. Det är väldigt enkelt att styra sitt fordon och de barn som testat har inte haft några som helst problem att komma igång på egen hand. Allra bäst fungerar Sago Mini Road Trip för barn mellan 2 och 4 år, men vi har även testat med 5-7-åringar som haft roligt med appen en kortare stund. I min familj tycker treåringen att det är jättekul att bara sitta bredvid och titta när sjuåringen kör, men allra roligast är så klart att styra själv. För de yngsta verkar appen ha lång livslängd. Ett redaktionsbarn har tyckt att den väg man åker på är lite för lång. Hur lång tid det tar beror på hur snabbt man väljer att åka och vad man gör på vägen. Eftersom det även går att backa sitt fordon kan det i vissa fall ta väldigt lång tid att nå slutet av banan.

På förstasidan finns reklam för andra Sago Mini-appar samt länk till en föräldrasida. Reklamen och föräldrasidan har barnlås och går dessutom att stänga av helt via Inställningar-appen. I övrigt är appen fri från reklam och har inte heller in-app purchase.

Sago Mini Road Trip får betyg 4 och den rekommenderas till åldrarna 2-3 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
  •   40 kr 23 aug 2019
  •   10 kr 14 aug 2019
  •   40 kr 25 jun 2019
  •   30 kr 30 apr 2019
Google Play Store
  •   40 kr 25 jun 2019
  •   29 kr 30 apr 2019
Amazon Appstore
  •   36 kr 26 jun 2019
  •   27 kr 1 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *