I Sago Mini Robotkalas får man hjälpa hunden Harvey att bygga fantasifulla robotar och ta med dem på kalas. Dekoration av muffins, lek med ballonger och spel på musikinstrument ingår i aktiviteterna.

Robotkalas är en ny app från Sago Sago och ingår iSago Mini-serien som riktar sig till de yngsta barnen. Tidigare appar vi har recenserat är bland annat Sago Mini Trucks and Diggers och Sago Mini Monsters. I Robotkalas får man designa en robot som sedan tar sig igenom förberedelser och kalas på robotvis.

ANNONS:

Appen består av sex olika scener. Det hela börjar med att man hjälper hunden Harvey att designa en robot. Första valet är robotens kropp, efter det ska man bygga till huvud, händer och fötter. Här finns i det närmaste ett oändligt antal valmöjligheter av tillbehör då alla kroppsdelar kan sättas på alla robotarmar. Man kan få en robot med huvudet på armen eller kanske en med två huvud och tre fötter. När roboten är klar är det dags för kalas. Först kan man (om man vill) ladda upp sin robots energinivåer, i nästa scen förbereds kalaset genom att man får dekorera muffins (och kasta dem man kanske blev missnöjd med). Man får också hjälpa roboten att spela som en hel orkester, slå sönder en piñata, samt trycka fram ballonger och konfetti.

Sago Mini Robotkalas

Sago Mini Robotkalas

Största styrkan med Robotkalas är att den är intuitiv. Även yngre barn förstår snabbt vad som gäller och kan skratta åt att sätta huvud på alla robotarmar eller trycka fram en hel massa glasyr på muffinsen. Det krävs ingen prestation för att få gå vidare och byta scen, och varje gång man kommit till slutet får man ett nytt tillbehör till robotarna. Min blivande 3-åring har testat och var helt självgående från första stund. Hen skrattade högt åt tokigheterna, hade roligt en bra stund och har självmant återkommit till robotarna flera gånger med jämna mellanrum. Ett barn nyss fyllda två behövde lite mer stöd men uppskattade lättheten och lärde sig snabbt att styra själv. Även andra redaktionsbarn, såväl fyraåringar som sjuåringar, har uppskattat appen.

Sago Mini Robotkalas

Appen innehåller varken text eller tal. Den är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns länkar till tillverkarens andra appar men det går att stänga av denna reklam och även föräldrainformationen helt via enhetens inställningar.

Jag tycker appen är bra, och barnen verkar uppskatta den ännu mer. Den är intuitiv och tillåtande. Har man använt andra appar från Sago Mini känner man igen grafiken och figurerna, något många yngre barn kan uppskatta. Jag rekommenderar appen till barn mellan 2-4 år. Om jag fick önska något till uppdateringarna vill jag ha lite mer variation i scenerna, kanske kunde kalasen innehålla fler olika uppgifter eller så kunde bakandet variera i innehåll och gå till på olika sätt? Jag ger appen en stark trea i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *