Sago Mini Sagor är en fin och välgjord app för små barn, som tränar finmotorik och bjuder på roliga överraskningar. Appen kommer från Sago Sago, och bygger på samma koncept som deras tidigare appar Space Explorer, Ocean Swimmer och Forest Flyer.

Sago Mini Sagor börjar med att man trycker på ett litet hus, och en katt med älvvingar tittar ut. Denna katt kan man sedan flyga runt med i sagoskogen genom att dra med fingret. När man släpper den på olika ställen händer det saker, som att katten pussar en grodprins, träffar små gnomer, fäktas med en riddare eller ändrar (hund)Rapunsels frisyr. Utöver detta finns det även platser där det händer saker bara man flyger över dem. Totalt finns ett 30-tal olika animationer som man kan hitta genom att flyga runt i sagolandskapet.

ANNONS:

Sago Mini Sagor

Sago Mini Sagor

Det kan vara lite klurigt för de yngsta att släppa katten på rätt ställe, vilket kanske kan vara lite frustrerande men som också tränar finmotorik och uppmärksamhet. Det visas en liten symbol där man kan släppa katten, när man kommer i närheten av någon möjlig aktivitet. Det går också bra att prova sig fram.

Jag har provat appen med min fyraåring, som tidigare även spelat Space Explorer, Ocean Swimmer och Forest Flyer. Även denna app blev uppskattad, även om den egentligen i första hand passar för något yngre barn. Appen erbjuder inte någon stor utmaning för en fyraåring men är ändå rolig att spela en stund. Min bedömning är att den passar bäst för ca 2-3 år, men även vissa ettåringar och en del äldre barn kan ha utbyte av den. Min fyraåring började faktiskt berätta egna små sagor om vad som hände i spelet, vilket var en rolig utveckling av spelandet. Appen är i stilen väldigt lik Space Explorer, Ocean Swimmer och Forest Flyer, och vilken man bör välja (om man inte vill ha mer än en av dem) beror mest på vilket tema man tycker känns roligast.

Sago Mini Sagor

Sago Mini Sagor

Appen är väldigt barnvänlig, den innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Föräldrainformation och länk till utvecklarens andra appar är skyddade med barnlås (tyvärr lite väl enkelt utformat), och går dessutom att helt stänga av i Inställningar-appen. Hemsymbolen (för att komma till startsidan) är skyddad genom att man måste trycka två gånger i följd. Det finns alltså ingen stor risk att barn råkar trycka ut sig ur appen av misstag. Sago Mini Sagor finns när detta skrivs för iPhone och iPad, vi har provat på iPad.

Sammantaget är Sago Mini Sagor en fin och välgjord app för små barn som jag tror att många kommer att uppskatta och ha glädje av. Konceptet känns kanske något uttjatat för en vuxen (om man provat de tidigare apparna), men det är inget som barnen verkar störas av. Jag ger appen en fyra i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019
  •   40 kr 25 jun 2019
  •   30 kr 30 apr 2019
Google Play Store
  •   40 kr 25 jun 2019
  •   29 kr 30 apr 2019
Amazon Appstore
  •   36 kr 26 jun 2019
  •   27 kr 1 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *