Sago Mini Sound Box är en enkel men spännande app där barn kan använda hela handen för att få fram överraskningar i form ljud och bilder.

Sago Mini Sound Box är en app på temat ”tryck så händer det nåt på skärmen”. Det finns många såna appar för de minsta barnen men det som skiljer ut den här är att den också tar till vara småbarns intresse för ljud och toner. Dessutom är den snyggt animerad och innehåller en del roliga extraeffekter som det dröjer ett tag innan man upptäcker.

ANNONS:

Sago Mini Sound Box

Från startskärmen väljer man mellan nio bilder som representerar olika typer av ljud. Det är bl a bondgårdsdjur, hundskall, en xylofon, trummor och biltutor. När man valt bild kommer man till en helt tom skärm, men när man trycker på skärmen kommer det en färgglad boll som sakta faller neråt på skärmen och låter när den når botten. Varje gång man rör vid skärmen kommer en ny boll, beroende på var på skärmen man trycker låter den lite olika och när bollarna studsar mot varandra låter de igen. Genom att vicka på skärmen kan man få bollarna att stöta ihop och skapa nya ljud. Det går att trycka med flera fingrar samtidigt, då blir bollarna mönstrade och om man trycker länge på en boll spricker den och ett litet djur hoppar ut.

Sago Mini Sound Box

Beroende på vilket ljud man väljer kan appen upplevas både som väldigt störande (biltutorna) och vacker (flöjtljuden) men barnen tycker det är lika roligt oavsett ljud. Pianot är stämt i en skala och med en portion tålamod kan man faktiskt spela enkla melodier, men den främsta användningen är såklart att få skapa så spännande ljudbilder som möjligt. De fina animationerna gör också att man lockas till att sitta länge med appen.

Sago Mini Sound Box

Min son som är 16 månader tycker det är väldigt spännande att röra vid skärmen och få fram nya ljud och bollar. Min dotter på sex år har också suttit en del med appen, hon fascineras av hur man kan få bollarna att studsa mot varandra och de vackra mönster som uppstår när bollarna rullar runt på skärmen. Den huvudsakliga målgruppen är dock riktigt små barn upp till två år. Appen är väldigt enkel att använda och innehåller inga skrivna instruktioner. Eftersom den har multitouch-funktion kan man sitta flera tillsammans och leka fram ljud.

Konstigt nog startar appen om från början när man trycker på hemsymbolen istället för att man kommer till menysidan. Däremot är det bra att man måste trycka två gånger för att komma till menyn, då är det inte så lätt hänt att barnen går ur spelet av misstag. Det finns en info-sida riktad till föräldrar med länkar till både Twitter och Facebook men den har ett ordentligt barnlås och går dessutom att stänga av helt från inställningarna i enheten (under rubriken ”Sound Box”).

Sammantaget är det här en enkel men spännande app för barn från 0 till 2 år där man kan använda hela handen för att få fram ljud och bilder. Vi har testat den både på iPad och iPhone och den fungerar lika bra på båda.

Betyg fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 4 okt 2021
  •   9 kr 27 sep 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Min son på 16 mån älskade denna app fr första stund, haft den några månader nu. Han lärde sig snabbt att själv få fram djuren i bollarna, skiner som en sol när han lyckas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.