Sago Mini Speldosa är en charmig musikapp för de yngsta och innehåller tre melodier i olika landskap.

I Sago Mini Speldosa (tidigare Sago Mini Music Box) får vi följa med katten Jinja på ballongfärd mot picknick med rymdvarelser till ackompanjemang av ”Blinka lilla stjärna” eller på båtresa mot ett godisland med hunden Harvey till tonerna av ”Ro, ro din båt”.

ANNONS:

Music Box

Detta är Sago Sagos andra musik eller ljudapp för småbarn, sedan tidigare finns även Sago Mini Sound Box.

Appen börjar med att man väljer vilken av figurerna man vill spela med. Sen börjar resan, och vid varje tryck dyker något upp och nästa ton i melodin hörs. Beroende på var på skärmen man trycker låter tonen ljust eller mörkt, och ett föremål eller varelser visas.

Music Box

Appen finns för iPad och iPhone. Mitt yngsta barn föredrog iPad, men den fungerar i sak lika bra på iPhone. Det är en väldigt enkel app, som passar barn från den ålder de förstått att de kan trycka på skärmen. Det finns inga inställningar eller menyer, utan det räcker med att trycka var som helst på skärmen för att sätta igång.

Jag tycker den här appen är bland de finare i sin genre, både vad gäller idé, grafik och utförande. Mina barn, varav egentligen bara 1 ½-åringen kan anses vara i huvudmålgruppen är däremot inte lika övertygade. De gillar visserligen appen, och femåringen som är väldigt förtjust i Sago Minis andra appar håller med mig om att den är charmig, men hon hade önskat mer moment att göra och fler sånger.

Music Box

Någon tydlig pedagogisk tanke kan jag inte se, utöver just förståelsen för att det händer saker när man trycker på skärmen. Detta i sig är å andra sidan precis lagom nivå för ett litet barn som precis börjat utforska iPad.

Det finns information till föräldrar och reklam för appar från samma företag. Båda dessa länkar är dock skyddade av barnlås, och går dessutom att helt stänga av i enhetens inställningar.

Sago Mini Musicbox passar bäst för barn mellan ett och två år, men en treåring som testat den är stormförtjust, och min femåring håller med om att den verkligen är fin så den passar även äldre barn. Som app till den yngsta målgruppen tycker jag Sago Mini Speldosa håller hög kvalite i förhållande till utbudet i stort så den får därför betyg 4 av 5.

Uppdaterat den 7 december 2014
Appen har nu en tredje del där en kanin upptäcker ett vackert land av snö.

Jultema

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 1 okt 2019
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   30 kr 1 maj 2019
Google Play Store
 •   8 kr 6 aug 2020
 •   40 kr 25 jun 2019
 •   29 kr 1 maj 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 28 jul 2020
 •   9 kr 16 jul 2020
 •   36 kr 26 jun 2019
 •   27 kr 1 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Lotta skriver:

  Det här är en superfin app som vanligt från sago sago. Jag gillar utseendet, melodierna (som är mycket trevliga och ”mjuka”) och det som händer på skärmen när man trycker på olika ställen. Det är väldigt fint att barnet anpassar tempot på melodin och luftballongen/båten beroende på hur ofta man trycker, samt att ljudet ändras beroende på om man använder ett eller flera fingrar.
  Min snart två-åring gillar den också och har återkommit flera gånger till den, trots att den egentligen är något enkel för henne. Den hade passat perfekt som en första app vid kanske drygt ett års ålder.
  Det hade också varit bra om det funnits ytterligare ett par melodier, men för yngre barn skulle dessa två säkert ha räckt ganska länge.

 2. Rebecca Ryytty skriver:

  En helt underbar liten första app. Den hanteras lätt av min 1 åriga dotter som efter att storebror visat en gång nu kan hantera den själv. Det är inte många appar som hon kan hantera utan hjälp och haft tillräckligt intressant innehåll för att hon ska vilja leka med dem. Hittils har det varit video och pekboksapparna från soundtouch. Nu lägger vi med glädje till sago mini music box till de appar vi regelbundet använder. Vi använder den självklart med guidad åtkomst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *