I Sago Mini Stad får man utlopp för sin fantasi när man bygger en egen stad på öar i olika miljöer. Man bestämmer själv vad som ska finnas i staden och hur den ska vara uppbyggd, längs med spelets gång dyker det också upp små överraskningar.

Det är Sago Sago som står bakom Sago Mini Stad, de har gjort flera appar i liknande genre som riktar sig till yngre barn såsom Sago Minis valpförskola, Sago Mini Trucks and Diggers, Sago Minibåtar och Sago Mini Pet Cafe.

ANNONS:

I Sago Mini Town får man bygga upp en egen stad. Först väljer man en av fyra olika miljöer, därefter byggs staden upp på en ö som också blir ett hem för Sago Mini-figurerna. Miljöerna är fyrtornsön, cityön, trädkojeön och bondgårdsön.

På varje ö finns redan ett litet samhälle uppbyggt som ett rutmönster. Varje ruta består av antingen gräs, jord, sand, sten eller väg. Man fortsätter utvecklingen genom att lägga till rutor/landsbitar och göra staden större. För att förflytta landsbitarna är det bara att dra och släppa dem på platsen som man vill ha dem. Man kan också ändra på det som redan finns. Man måste inte sätta ut så noga – appen hjälper till så att det blir bra.


 
Det bor Sago Mini-figurer i varje stad och genom att trycka på figurerna får man dem att låta och göra någon liten rörelse. Om man drar i figurerna får man dem att flytta sig och om man drar dem till en väg eller vatten hamnar de automatiskt i ett lämpligt fordon som bil eller båt. Under tiden man bygger dyker det upp små överraskningar i staden i form av exempelvis karuseller, pizzeria och olika små hus.


 
Det är en rolig och lättanvänd app som passar perfekt för yngre barn. Det är lätt att komma igång och appen är intuitiv. Det finns inget rätt eller fel utan man får bygga fritt och leka med karaktärerna utifrån sin egen fantasi. Appen stödjer multi-touch vilket möjliggör att flera barn samtidigt kan använda appen på samma enhet.

Via ett barnlås kommer man till information för vuxna där finns information om utvecklaren av appen och instruktioner till Sago Mini Stad. I själva appen förekommer inget språk utan enbart ljudeffekter och musik. Den innehåller ingen tredjeparsreklam eller köp inuti. Det finns reklam för andra Sago Mini-appar, men denna reklam kan man stänga av helt i enhetens inställningar.
 
Jag rekommenderar Sago Mini Stad för barn mellan 2-3 år. Betyg 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   40 kr 13 aug 2020
  •   8 kr 6 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *