Följ med hunden Harvey på en båtresa. Packa resväskan, välj båt och utforska sedan havet och spännande öar. Sago Minibåtar är en fin app som är enkel att använda och det finns många roliga smådetaljer som lockar till skratt.

Sago Minibåtar är den senaste i raden av appar för de minsta barnen från företaget Sago Mini. Den här gången följer du med hunden Harvey på en båtresa till hans vänner katten till hans vänner katten, kaninen och fågeln. Alla figurerna är kända från tidigare spel och som vanligt finns inga skrivna instruktioner utan det är fritt fram för barnen att själva upptäcka hur appen fungerar. Upplägget liknar väldigt mycket Sago Mini Road Trip men förändringarna är tillräckligt stora för att det ska kännas motiverat med en ny app.

ANNONS:

I det första momentet väljer man vem av vänner man vill besöka. Sedan får man hjälpa Harvey att packa sin resväska. Här väljer man bland kläder från ett klädstreck och en stor mängd udda föremål såsom en tårta, en guldfisk, ett hundben, en korv, en karta och en sjörövarhatt. Det man inte vill ha kan man bara dra ner till kanten så dyker det upp nya alternativ istället. Det får plats obegränsat med kläder och föremål i väskan. När man är nöjd med packningen stänger man väskan och kommer vidare till nästa moment. Nu ska man välja båt, det finns alla möjliga sorter från en liten roddbåt till ett stort vikingaskepp. Sedan är det bara att ge sig ut på havet.

Sago Minibåtar

Sago Minibåtar

Båten styrs genom att man trycker på den högra delen av skärmen, vill man backa tillbaka är det bara att trycka på den vänstra sidan istället. Genom att dra fingret uppåt eller nedåt på skärmen kan båten hoppa upp mot molnen eller dyka ner under vattenytan. Beroende på vilket resmål man valt ser vägen lite olika ut: en gång börjar resan mellan stora isflak och bergiga öar, en annan gång åker man förbi söderhavsöar med palmer.

Längs vägen kan man plocka upp saker som en flaskpost eller livbojar. Det finns också mer oväntade saker som muffins och diamanter att plocka upp ur vattnet. När man dyker ned i vattnet kan man se fiskar och valar i ett spännande undervattenslandskap. Det finns också öar att lägga till vid och utforska, bl.a. kan man hitta en piratskatt och få obegränsat med glass av en bläckfisk. Väl framme vid målet möts Harvey av sin vän och spelet börjar om igen.

Sago Minibåtar

Sago Minibåtar

Min treåring tycker mycket om Sago Minis appar och även denna har snabbt blivit väldigt populär. Den är enkel att använda och det finns många roliga smådetaljer som lockar till skratt. Min åttaåring har också testat och tycker att det bästa är att man kan dyka ner under vattenytan för där finns det många spännande saker att utforska. Andra barn i redaktionen tycker också om appen.

Grafiken i Sago Minibåtar är riktigt snyggt gjord och vattnet och ljudet av vatten ger en autentisk upplevelse. Under resans gång möts man av bojar som räknar ner från 10 till 1. Det är en trevlig introduktion till siffror och gör dessutom att man vet ungefär hur långt som är kvar på resan.

Sago Minibåtar

Appen innehåller varken text eller tal. På förstasidan finns det reklam för Sago Minis övriga appar. Råkar man trycka där kommer det upp mer reklam och det kan då vara lite svårt att hitta tillbaka till spelet igen. Det finns ett barnlås innan man hamnar i App Store, men det hade varit bättre om barnlåset funnits innan man ser reklamen. Ett stort plus är att man kan stänga av reklamen helt i enhetens inställningar. Sago Minibåtar är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

Betyget blir 4 av 5. Jag rekommenderar Sago Minibåtar till barn mellan 2 och 3 år.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp. Dock endast för Android.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 29 jul 2020
  •   9 kr 16 jul 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *