För den som gillar Barnlabyrint 123 och Förskolelabyrint 123 från GiggleUp är Sagolabyrint 123 ett säkert kort. Sagolabyrint 123 innehåller 20 färglada och fantasifyllda labyrinter med sagotema.

Sagolabyrint 123 innehåller 20 labyrinter från olika sagor med blandad svårighetsgrad. Den sista är extra klurig då den är tvådelad och man inte kan se hela på en gång. Varje labyrint representerar en specifik saga och det gäller då för figurerna att ta sig till varandra och hämta upp saker på vägen som hör till den aktuella sagan.

ANNONS:

Sagolabyrint 123

Sagolabyrint 123

Labyrinternas utformning är fantasifylld och väldigt tilltalande till följd av tydliga färger, anpassad bakgrundsmusik och interaktiva figurer. Ofta händer det nåt kul när man plockar upp saker eller går i mål. Efter varje avklarad labyrint får man se en bild från den aktuella sagan och denna är till skillnad från resten av appen gjord i blekare färger med en gammaldags stil. Till en början är fem labyrinter tillgängliga och man måste klara alla för att kunna gå vidare till nästa fem. Det går inte att misslyckas på en bana, utan man kan gå fram och tillbaka och pröva sig fram hur mycket man vill.

Sagolabyrint 123

Sagolabyrint 123 är på svenska och det går även välja ett flertalet andra språk. Valet av språk spelar dock mindre roll då det inte förekommer något tal och det förutom ett ”A-maze-ing” endast är text på meny och inställningssidan. Det går att stänga av bakgrundsljud och musik och man kan även återställa hela spelet. Det finns inga instruktioner över hur man spelar, men appen i sig är väldigt intuitiv och det är lätt för ett barn att själv lista ut hur det ska göra.

Mina två äldsta tjejer har testat appen på iPad och båda gillar den. Min snart femåriga dotter fick klura en del men tog sig ändå igenom alla labyrinterna förhållandevis snabbt. Hon kände igen de flesta sagorna och som en extra bonus blev vi inspirerade till prata om handlingen i en del av dessa. Detta gjorde att hon började fundera på vilka fler sagor som hon skulle vilja ha i labyrintform.

Jag märkte att hon ibland verkade ha lite svårt att få med sig sagofigursmarkörerna. Tyckte själv inte detta var ett problem men efter att ha experimenterat lite kom jag på att detta nog hade att göra med var hon greppade dem. Många av figurerna är ganska stora och får inte plats på gångarna i sin helhet utan det är fötternas placering som räknas. Om man då tar tag i huvudet kan man inte alltid styra sitt finger precis rätt över vägarna. Vid behov kan jag därmed rekommendera att man uppmärksammar barnen på att det kan vara lämpligt att hålla i figurernas fötter.

Labyrinterna i sig erbjuder ingen större utmaning för min sexåring men hon gillar ändå att spela dem. Jag tror det kan bero på att det är en kul upplevelse i sig att se allt det interaktiva som händer när man plockar upp saker eller tar sig i mål.

Sagolabyrint 123 innehåller inga köp inuti appen. Det finns länkar till utvecklarens övriga appar och även till Facebook respektive Twitter på en undersida för föräldrar. Alla dessa vuxenlänkar kommer man endast åt från startsidan och har ett bra barnlås.

Flertalet av sagorna är riktigt kända och Sagolabyrint 123 öppnar upp för samtal om handlingen i dem. Med anknytning till detta tycker jag att det hade varit bra om de hade skrivit ut titeln på sagorna på den avslutande belöningsbilden. Detta hade underlättat om man vill söka sig vidare i andra medier för att ta reda på mer om respektive saga.

Sagotemat och labyrinternas upplägg är väldigt inspirerande och labyrinter i sig ger bra träning när det gäller bland annat problemlösning och kognitivt tänkande. Det enda riktigt negativa med Sagolabyrint 123 är att det inte finns mer än 20 labyrinter. Barnen spelar gärna om dem men livslängden kunde också ha ökat genom att vägarna hade varierat och blivit framslumpade på de befintliga labyrinterna. Betyget blir 4 av 5 och jag rekommenderar den till barn i åldern 4-6.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 22 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sagolabyrint 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Rebecca Ryytty skriver:

    Precis som förskolelabyrint 123 har det här varit en favorit för min 4-åring. Han spelar egentligen igenom spelet lite väl snabbt för att den ska ha lång livslängd men han verkligen älskar den här typen av spel. Trots att spelet sedan länge är genomspelat återkommer han regelbundet till det för att han gillar figurerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *