I appen ”Mini-U: Scrapbooking” finns 42 färggranna bilder uppdelade i tre kategorier. Dessa bilder kan ditt barn färglägga genom att placera ut klisterlappar i olika storlekar och färger.

Från företaget PopAppFactory, som bland annat ligger bakom apparna Memoria, Mosaic och ZOO Alfabet, kommer den nya kreativa appen Mini-U: Scrapbooking, nedan kallad Scrapbooking.

ANNONS:

Scrapbooking påminner mycket om PopAppFactorys app Buttons, med skillnaden att man skapar med hjälp av klisterlappar istället för med knappar.

I Scrapbooking hittar man 42 färggranna bilder uppdelade i tre kategorier; Start, Professions, Animals. En ytterligare kategori med jultema kommer i en framtida uppdatering (som enligt uppgift från utvecklaren skall vara utan extra kostnad).

Scrapbooking

Bilderna färglägger man genom att placera ut klisterlappar i olika former (kvadrater, trianglar och cirklar) och färger. Varje bild har två lägen som man närsomhelst kan växla mellan. Ett läge är mer styrt och där finns det markeringar med siffror så att man kan se vilken lapp som skall ligga var. I det fria läget får man istället sätta lapparna nästan var man vill (man måste se till att det är rätt storlek på rätt plats). Beroende på vilken bild man valt får man olika lappar att skapa med.

Scrapbooking

Scrapbooking

I startkategorin hittar man bland annat bilder på en bil, ett hus och en rymdraket. I yrkeskategorin finns det bland annat en brandman, en sjuksköterska, en detektiv, en kvinnlig kemist och en sångerska. I djurkategorin finns bland annat ett får, en hund, en kanin, en räv, en björn, en krokodil, ett lejon och en panda.

Scrapbooking

Scrapbooking

Flera barn till oss i redaktionen har testat och gillar denna app. Bland annat en 6-åring, en 7-åring och en 8-åring. Precis som Buttons är det fina bilder och att sätta lapparna på rätt ställe är intuitivt. Det räcker att man drar med fingret för att lapparna skall fastna och man får visuella ledtrådar om man skulle sätta en lapp på fel ställe. Även det fria läget, där man får sätta lapparna som man, vill är uppskattat av barnen.

I det styrda läget får man reda på var lapparna skall ligga genom att matcha siffror på lapparna med siffror i bilderna. Detta kan vara en bra introduktion till hur siffrorna ser ut. Appen har dock inte något tal så man får inte höra vad siffrorna heter.

När man är klar med en bild kan man välja att spara den bland bilderna på enheten. Bilden ifråga får en markering i appen så att det är lätt att ha koll på vilka bilder man redan skapat. Man kan dock göra om samma bild hur många gånger man vill. Väljer man att avsluta appen eller gå till en annan bild så sparas det påbörjade arbetet automatiskt så att man kan fortsätta när man känner för det.

På förbättringssidan önskar vi ett större utbud av lappar när man skapar i det fria läget. Det hade dessutom varit roligt om man kunde sätta lappar på egna bilder eller skapa på vit bakgrund. Som det är nu får man endast placera ut lappar på de bilder som följer med, och då endast på de utmarkerade platserna. En annan sak vi reagerat på är att antalet bilder i Scrapbooking inte är lika många som i Buttons, men jultemat kommer som sagt, och då blir det totala utbudet bättre. En sista sak jag reagerade på är att många av yrkesbilderna i appen befäster traditionella könsroller.

Scrapbooking är en intuitiv och barnvänlig app som vänder sig framförallt till pyssliga barn. Tack vare de medföljande fina bilderna behöver man inte vara jättekreativ, samtidigt som det finns möjlighet att vara det för de som vill. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns externa länkar, men dessa kan man endast nå genom att ta sig förbi ett bra föräldralås. Scrapbooking har inga inställningsmöjligheter.

Jag rekommenderar Scrapbooking till barn mellan 4 och 6 år. Betyget blir en trea av fem möjliga.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 apr 2020
  •   0 kr 29 mar 2020
  •   25 kr 2 okt 2019
  •   20 kr 26 feb 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Scrapbooking för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *