Tag plats! Björnen, dinosaurien och grisen är redo för avfärd. Scribbaloo Train är ett barnvänligt rart tåg som rullar på utflykt genom olika landskap.

Scribbaloo Train är ett spel skapat av två mammor från Irland. De har båda erfarenhet av att hålla skapande workshops för barn, något de försökt översätta digitalt i denna app.

ANNONS:

Scribbaloo Train

Spelet går ut på att man bjuder in de tre passagerarna björnen, dinosaurien och grisen med på en tågresa. Resan går genom tio olika terränger, som staden, fårhagen, ett ökenlandskap med kameler och ett hav där fyren lyser över segelbåtarna. För att få tåget att rulla genom alla miljöerna får man som spelare färdigställa varje ny scen. Detta sker genom att trycka på husen i stadsmiljön eller på träden i skogen. När bakgrunden är avslutad kan tåget rulla vidare.

Scribbaloo Train

Scribbaloo Train

Scribbaloo Train är en okomplicerad app. Det finns inga gömda klurigheter eller konstigheter var man ska trycka utan spelflödet känns naturligt och simpelt. Enkelheten är även dess styrka då jag tycker den vänder sig till de allra yngsta användarna. I några miljöer får man trycka fram några fler detaljer, och även ljud kan framkallas hos stjärnorna i öknen. Annars är appen ganska statisk. Våra tre resenärer kan inte förflyttas från tåget till exempel.

Grafiken och utförandet är rart och sällsynt utfört. Det är skapat för hand med en collageliknande stil som är ganska ovanlig att se inom digitala spel. Jag skulle önska att fler kreatörer vågade närma sig det mer handgjorda då barnappar domineras av digitala illustrationer. Här har Scribbaloo Train lyckats få fram något eget, en lite ”quirky” stil som närmar sig scrapbooking och collage. Man ser charmiga spår av tejpbitar i bakgrunderna, tågrälsen är lagd av glasspinnar och knappar som blommor. Vissa detaljer som de tredimensionella träden med fåglarna och även havsscenen av papper står ut.

Mitt barn på 2,5 år fann appen lite händelselös men andra barn i redaktionen har bitvis fastnat för denna. Jag vill därför rekommendera den för de yngsta användarna. Spelet är rart, har en trallvänlig melodi och ett behagligt tempo. Utifrån karaktärsvalen och helheten känns spelet även öppet i sina attribut och inte könskodat som många spel kan vara. Jag skulle önska att tåget rullade in när man färdigställt scenerna, nu måste man trycka på en symbol varje gång. Kanske skulle spelet även vunnit på något slags stimuli, hurrarop eller ljud när miljön är avklarad. Men enkelheten är, som redan nämnts, spelets styrka.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Jag rekomenderar appen framförallt till barn i åldarna 1-2 år. Betyget blir en trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Scribbaloo Train för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *