En klassisk leksak finns nu som app. 64 olika klossar i olika former skall passas in i rätt hål.

Shape Sorter är en nylanserad app. Tidigare hette den 3D Shape Sorter och kom från företaget Pronetis, men nu heter företaget istället Croco Studio. Skillnaderna mellan apparna är dock minimala. Det gäller det att sortera in rätt former i rätt hål.

Shape Sorter

Precis som i den klassiska varianten finns det här totalt fyra kuber. Varje kub har fyra sidor och varje sida har fyra hål. I varje hål skall rätt form passas in. Exempelvis skall triangeln placeras in i det hål som ser ut som en triangel. Formerna är även färgade, vilket gör det svårt att göra fel.

ANNONS:

Shape Sorter

Shape Sorter

Appen har två spellägen. Ett för yngre barn och ett för äldre barn. De äldre barnen kan rotera på kuben och har därmed fler hål att välja mellan. Båda lägena är förhållandevis enkla.

De former man har att välja mellan är dels de klassiska såsom kvadrat, rektangel, triangel och cirkel. Men det finns även bokstäver, siffror, djur och mycket mycket mer. En röst säger vad formerna föreställer när man satt dem på rätt plats. Rösten är endast på engelska tyvärr, men appen går såklart att använda ändå.

Shape Sorter är en intuitiv, realistisk och trevlig app. På första sidan finns reklam för andra appar från samma företag. De externa länkarna är skyddade med ett barnlås. I övrigt finns ingen reklam och appen är även fri från in-app purchase.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 3 år. Betyg: 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Shape Sorter för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Sofia skriver:

    Den här har länge varit en favorit hos tvååriga sonen! Som vuxen slipper man köra in tårna på den också 🙂 /Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *